Skosztuj naszych nowych sałatek.
Są już gotowe!

Słyszałeś już najświeższe wiadomości? Podajemy do Twojego stołu nową linię produktów – pyszne sałatki warzywne. Możesz spróbować dziesięciu nowych, pakowanych sałatek, pełnych składników najwyższej jakości od naszych certyfikowanych dostawców. Wszystkie sałatki zostały przygotowane bez użycia substancji chemicznych i konserwantów. Warzywa, których używamy, są obrane, umyte i gotowe do spożycia. Ciesz się zatem naszymi ulubionymi smakami z różnych krajów.
TOSKAŃSKA
Sałatka Toskańska Tesco Mix
cena jedn. dla 160 g
18,69 zł/kg
2 99
TOSKAŃSKA
  • sałata frisee
  • radicchio
  • roszponka
FLORENCKA
Sałatka Florencja Tesco Mix
cena jedn. dla 160 g
18,69 zł/kg
2 99
op.
FLORENCKA
  • sałata frisse
  • szpinak baby
  • escarola
  • radicchio
  • lollo rosso
WENECKA
Wenecka Sałatka Tesco Mix
cena jedn. dla 160 g
18,69 zł/kg
2 99
op.
WENECKA
  • sałata frisee
  • escarola
  • radicchio
  • rukola
SZPINAK BABY
SZPINAK BABY
  • Zawiera magnez, potas, wapń
  • Jest szczególnie bogaty w żelazo
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin A, K i C
RUKOLA
RUKOLA
  • Ma pieprzowy i lekko ostry smak
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin (A, B2, B5, C oraz K) i minerałów (wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor i krzem)
SAŁATA FRISÉE
SAŁATA FRISÉE
  • Jest bogata w korzystne składniki odżywcze
  • Zawiera wapń, magnez, żelazo i beta-karoteny
CYKORIA ENDYWIA
CYKORIA ENDYWIA
  • Gorzkie substancje powodują wzmożone wydzielanie śliny, co może pobudzać apetyt
  • Jest bogata w wapń, potas, magnez i cynk oraz charakteryzuje się podwyższoną zawartością kwasu foliowego
KUKURYDZA
KUKURYDZA
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i węglowodanów
  • Słodka kukurydza jest bogata w błonnik pokarmowy oraz minerały, takie jak żelazo, fosfor i magnez
CZERWONA CYKORIA
CZERWONA CYKORIA
  • Czerwona cykoria ma pikantny i lekko pieprzowy smak
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E i K oraz inuliny
KAPUSTA
KAPUSTA
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin (B1, B2, C) i minerałów (wapń, magnez, żelazo i sód)
  • Może być spożywana na surowo o dowolnej porze roku
SAŁATA LODOWA
SAŁATA LODOWA
  • Charakteryzuje się niską kalorycznością i wysoką zawartością wody
  • Chrupiące liście zachowują świeżość dłużej w porównaniu z innymi sałatami
  • Zawiera bogactwo witamin i minerałów, w tym żelazo, fosfor i wapń
MARCHEWKI
MARCHEWKI
  • Zawierają znaczne ilości karotenów
  • Zawierają witaminę B1, B2, B6 i C
  • Przyjemny zapach zawdzięczają olejkom lotnym i cukrom
BURAKI
BURAKI
  • Buraki zawierają wiele minerałów (wapń, fosfor, magnez) i witamin (B1, B2, C, P, K)
  • Zawartość witamin, flawonoidów i różnorodnych aminokwasów sprawia, że buraki są wyjątkowo wartościowe
ROSZPONKA
ROSZPONKA
  • Ma łagodny i lekko orzechowy smak
  • Zawiera wiele składników odżywczych, takich jak beta-karoten, witamina B6, żelazo i potas
  • Ma trzy razy więc witaminy C niż sałata
ESKAROLE
ESKAROLE
  • Ma przyjemny, gorzkawy smak
  • Jest bogata w kwas foliowy, błonnik oraz witaminy A i K
  • Może być spożywana na surowo lub lekko podgotowana
SAŁATA LOLLO ROSSO
SAŁATA LOLLO ROSSO
  • Jej smak jest wyrazisty, lekko gorzki i orzechowy
  • Warzywo to jest źródłem witamin A i C, kwasu foliowego i żelaza
  • Zawiera antyoksydant zwany kwercetyną, który obniża ryzyko chorób serca oraz zapobiega astmie i alergiom, wykazując naturalne działanie antyhistaminowe