icon_search

    Skosztuj naszych nowych sałatek.
    Są już gotowe!

    Słyszałeś już najświeższe wiadomości? Podajemy do Twojego stołu nową linię produktów – pyszne sałatki warzywne. Możesz spróbować dziesięciu nowych, pakowanych sałatek, pełnych składników najwyższej jakości od naszych certyfikowanych dostawców. Wszystkie sałatki zostały przygotowane bez użycia substancji chemicznych i konserwantów. Warzywa, których używamy, są obrane, umyte i gotowe do spożycia. Ciesz się zatem naszymi ulubionymi smakami z różnych krajów.
    TOSKAŃSKA
    Sałatka Toskańska Tesco Mix
    cena jedn. dla 160 g
    18,69 zł/kg
    2 99
    TOSKAŃSKA
    • sałata frisee
    • radicchio
    • roszponka
    FLORENCKA
    Sałatka Florencja Tesco Mix
    cena jedn. dla 160 g
    18,69 zł/kg
    2 99
    op.
    FLORENCKA
    • sałata frisse
    • szpinak baby
    • escarola
    • radicchio
    • lollo rosso
    WENECKA
    Wenecka Sałatka Tesco Mix
    cena jedn. dla 160 g
    18,69 zł/kg
    2 99
    op.
    WENECKA
    • sałata frisee
    • escarola
    • radicchio
    • rukola
    SZPINAK BABY
    SZPINAK BABY
    • Zawiera magnez, potas, wapń
    • Jest szczególnie bogaty w żelazo
    • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin A, K i C
    RUKOLA
    RUKOLA
    • Ma pieprzowy i lekko ostry smak
    • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin (A, B2, B5, C oraz K) i minerałów (wapń, potas, żelazo, magnez, fosfor i krzem)
    SAŁATA FRISÉE
    SAŁATA FRISÉE
    • Jest bogata w korzystne składniki odżywcze
    • Zawiera wapń, magnez, żelazo i beta-karoteny
    CYKORIA ENDYWIA
    CYKORIA ENDYWIA
    • Gorzkie substancje powodują wzmożone wydzielanie śliny, co może pobudzać apetyt
    • Jest bogata w wapń, potas, magnez i cynk oraz charakteryzuje się podwyższoną zawartością kwasu foliowego
    KUKURYDZA
    KUKURYDZA
    • Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i węglowodanów
    • Słodka kukurydza jest bogata w błonnik pokarmowy oraz minerały, takie jak żelazo, fosfor i magnez
    CZERWONA CYKORIA
    CZERWONA CYKORIA
    • Czerwona cykoria ma pikantny i lekko pieprzowy smak
    • Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy E i K oraz inuliny
    KAPUSTA
    KAPUSTA
    • Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin (B1, B2, C) i minerałów (wapń, magnez, żelazo i sód)
    • Może być spożywana na surowo o dowolnej porze roku
    SAŁATA LODOWA
    SAŁATA LODOWA
    • Charakteryzuje się niską kalorycznością i wysoką zawartością wody
    • Chrupiące liście zachowują świeżość dłużej w porównaniu z innymi sałatami
    • Zawiera bogactwo witamin i minerałów, w tym żelazo, fosfor i wapń
    MARCHEWKI
    MARCHEWKI
    • Zawierają znaczne ilości karotenów
    • Zawierają witaminę B1, B2, B6 i C
    • Przyjemny zapach zawdzięczają olejkom lotnym i cukrom
    BURAKI
    BURAKI
    • Buraki zawierają wiele minerałów (wapń, fosfor, magnez) i witamin (B1, B2, C, P, K)
    • Zawartość witamin, flawonoidów i różnorodnych aminokwasów sprawia, że buraki są wyjątkowo wartościowe
    ROSZPONKA
    ROSZPONKA
    • Ma łagodny i lekko orzechowy smak
    • Zawiera wiele składników odżywczych, takich jak beta-karoten, witamina B6, żelazo i potas
    • Ma trzy razy więc witaminy C niż sałata
    ESKAROLE
    ESKAROLE
    • Ma przyjemny, gorzkawy smak
    • Jest bogata w kwas foliowy, błonnik oraz witaminy A i K
    • Może być spożywana na surowo lub lekko podgotowana
    SAŁATA LOLLO ROSSO
    SAŁATA LOLLO ROSSO
    • Jej smak jest wyrazisty, lekko gorzki i orzechowy
    • Warzywo to jest źródłem witamin A i C, kwasu foliowego i żelaza
    • Zawiera antyoksydant zwany kwercetyną, który obniża ryzyko chorób serca oraz zapobiega astmie i alergiom, wykazując naturalne działanie antyhistaminowe