Zbieraj znaczki i zyskaj
rabat na ekskluzywne*
produkty Tefal

Zdejmowany uchwyt
Patelnia
Głęboka patelnia
Wok
ClipsoMinut' Duo Force
Rondel
Pokrywki plastikowe
Pokrywki szklane
-50%
Zamiast 77,90 zł
10 znaczków + 38,90

Zdejmowany uchwyt

Zdejmowany uchwyt Ingenio jest w pełni bezpieczny - wystarczy jedno naciśnięcie, aby zdemontować rączkę i założyć ją na innym garnku lub patelni.

Uchwyt ułatwia gotowanie, pieczenie w piekarniku, przenoszenie gotowych potraw na stół i przechowywanie resztek jedzenia w lodówce. Nie zajmuje też wiele miejsca w szafce.


Zalety:

- prosty montaż za pomocą jednego kliknięcia
- bezpieczny, opatentowany 3-punktowy system mocowania
- 10 lat gwarancji
- większe bezpieczeństwo: może unieść aż do 10 kg
- wyprodukowano we Francji

Przepisy video

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
24 cm
28 cm
-60%
Ø 24 cm
Zamiast 165,90 zł
10 znaczków + 65,90
Ø 28 cm
Zamiast 192,90 zł
10 znaczków + 77,90

Patelnia

Dzięki wytrzymałej nieprzywierającej powierzchni, oraz dostosowaniu do wszystkich płyt grzewczych (również indukcyjnych), patelnia Ingenio zawsze zapewnia doskonałe efekty podczas gotowania.
Idealna do smażenia nawet bez użycia tłuszczu.

Zalety:

- wytrzymała nieprzywierająca powierzchnia,
łatwa w czyszczeniu, i prosta w użyciu.
- wskaźnik Thermo-Spot™
- specjalny spód, kompatybilny ze wszystkimi płytami grzewczymi, również indukcyjnymi
- odpowiednie do zmywarki
- wyprodukowane we Francji
- Tefal: gotuj zdrowo, myśl ekologicznie.
Nie zawiera ołowiu, kadmu i PFOA.

Przepisy video

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Naleśniki bananowe z syropem klonowym i borówkami
Naleśniki bananowe z syropem klonowym i borówkami
-60%
Zamiast 189,90 zł
10 znaczków + 76,90

Głęboka patelnia

Dzięki wytrzymałej nieprzywierającej powierzchni, oraz dostosowaniu do wszystkich płyt grzewczych (również indukcyjnych), głęboka patelnia Ingenio zawsze zapewnia doskonałe efekty podczas gotowania.

Głęboka patelnia w zestawie z przykrywką jest idealna do przyrządzania potraw saute lub przepisów wymagających przygotowywania na wolnym ogniu.
Doskonała do przygotowywania gulaszu.

Zalety:

- wytrzymała nieprzywierająca powierzchnia,
łatwa w czyszczeniu, i prosta w użyciu.
- wskaźnik Thermo-Spot™
- specjalny spód, kompatybilny ze wszystkimi płytami grzewczymi, również indukcyjnymi
- odpowiednie do zmywarki
- wyprodukowane we Francji
- Tefal: gotuj zdrowo, myśl ekologicznie.
Nie zawiera ołowiu, kadmu i PFOA.

Przepisy video

Delikatna makowa polenta
Delikatna makowa polenta
-60%
Zamiast 199,90 zł
10 znaczków + 79,90

Wok

Dzięki wytrzymałej nieprzywierającej powierzchni, oraz dostosowaniu do wszystkich płyt grzewczych (również indukcyjnych), wok Ingenio zawsze zapewnia doskonałe efekty podczas gotowania.
Idealny do smażenia, grillowania mieszanki warzyw, oraz całej kuchni orientalnej.

Zalety:

- wytrzymała nieprzywierająca powierzchnia,
łatwa w czyszczeniu, i prosta w użyciu.
- wskaźnik Thermo-Spot™
- specjalny spód, kompatybilny ze wszystkimi płytami grzewczymi, również indukcyjnymi
- odpowiednie do zmywarki
- wyprodukowane we Francji
- Tefal: gotuj zdrowo, myśl ekologicznie.
Nie zawiera ołowiu, kadmu i PFOA.

Przepisy video

Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
-50%
Zamiast 647,90 zł
10 znaczków + 323,90

ClipsoMinut' Duo Force

Szybkowar Tefal ClipsoMinut’ Force nadaje się do wszystkich płyt grzewczych i indukcyjnych. Dzięki pojemności 5 litrów, specjalnym zabezpieczeniom, łatwej obsłudze i wielu innym funkcjom, osiągniesz fantastyczne rezultaty w swojej kuchni.

Zalety:

• Powierzchnia nieprzywierająca. Idealna do duszenia i powolnego gotowania. Łatwa do czyszczenia.
• Prosta obsługa. Zamykany i otwierany jedną ręką.
• Gotowanie bez utraty witamin. Dla zdrowszej i smaczniejszej kuchni.
• 2 funkcje gotowania. Szybkie gotowanie pod ciśnieniem, powolne gotowanie bez ciśnienia.
• Doskonałe bezpieczeństwo. 5 - elementowy system zabezpieczeń.


Znaczki można zbierać na aktualnych kartach kolekcjonerskich.

-60%
Ø 16 cm
Zamiast 139,90 zł
10 znaczków + 55,90
Ø 18 cm
Zamiast 159,90 zł
10 znaczków + 63,90
Ø 22 cm
Zamiast 170,90 zł
10 znaczków + 68,90

Rondel

Dzięki wytrzymałej nieprzywierającej powierzchni, oraz dostosowaniu do wszystkich płyt grzewczych (również indukcyjnych), rondel Ingenio zawsze zapewnia doskonałe efekty podczas gotowania.
Idealny do przyrządzania pysznych sosów.

Zalety:

- wytrzymała nieprzywierająca powierzchnia,
łatwa w czyszczeniu, i prosta w użyciu.
- wskaźnik Thermo-Spot™
- specjalny spód, kompatybilny ze wszystkimi płytami grzewczymi, również indukcyjnymi
- odpowiedni do zmywarki
- wyprodukowane we Francji
- Tefal: gotuj zdrowo, myśl ekologicznie.
Nie zawiera ołowiu, kadmu i PFOA.

Przepisy video

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Prosty chleb owocowy
Prosty chleb owocowy
3 pokrywki
Ø 16 + 18 + 22 cm
-50%
Zamiast 49,90 zł
10 znaczków + 24,90

Pokrywki plastikowe

Ugotuj na kuchence, przenieś do piekarnika, podaj danie na stół, a pozostałości z posiłku przechowaj w lodówce dzięki plastikowym pokrywkom. Pokrywki o średnicach od 16 cm do 22 cm pasują idealnie do wszystkich rondli Ingenio.

Zalety:

- przechowuj pozostałości z posiłków w naczyniach Ingenio dzięki hermetycznym pokrywkom
- nadają się do chłodzenia w temp. do -45 °C. Idealne do przechowywania jedzenia w lodówkach i zamrażarkach
- pasują do wszystkich rondli Ingenio
- odpowiednie do zmywarki.
- wyprodukowane we Francji

Przepisy video

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
-60%
Ø 16 cm
Zamiast 63,90 zł
10 znaczków + 31,90
Ø 18 cm
Zamiast 71,80 zł
10 znaczków + 35,90
Ø 22 cm
Zamiast 73,80 zł
10 znaczków + 36,90
Ø 24 cm
Zamiast 77,90 zł
10 znaczków + 38,90
Ø 28 cm
Zamiast 87,90 zł
10 znaczków + 43,90

Pokrywki szklane

Szklana pokrywka to optymalne rozwiązanie do wygodnego gotowania i kompaktowego przechowywania dzięki składanemu uchwytowi.

Zalety:

- kompaktowe pokrywki ze składanymi uchwytami
- ochronna rama silikonowa
- pasują do wszystkich patelni i garnków Tefal Ingenio
- odpowiednie do zmywarki

Przepisy video

Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą
Delikatna makowa polenta
Delikatna makowa polenta

Jak produkty firmy Tefal mogą ułatwić Twoje życie?

Ideal start for a tasty cooking.

Idealny początek świetnego gotowania.

You can put them in a fridge.

Można przechowywać je w lodówce.

You can put them in an oven thanks to a removable hand.

Dzięki zdejmowanemu uchwytowi można używać ich w piekarniku.

Easy cleaning and washing in a machine.

Łatwe do czyszczenia i mycia w zmywarce.

You can serve meals right in the cookware.

Można serwować w nich potrawy.

Put one to another and store them easily.

Przechowuj włożone jedne w drugie - zajmują mniej miejsca w kuchni.

Jak zdobyć?

Rodzina produktów Tefal Ingenio Force

Zakupy w sklepie
Dostawa online
1
Zbieraj znaczki - za każde 10 zł wydane na zakupy w Tesco otrzymasz jeden znaczek.
1
Zbieraj znaczki - za każde 10 zł wydane na zakupy w Tesco otrzymasz jeden znaczek.
2
Przyklejaj znaczki na karcie, którą otrzymasz podczas zakupu.
2
Przyklejaj znaczki na karcie, którą otrzymasz podczas zakupu.
3
Zbierz 10 znaczków i skorzystaj ze zniżki do 60% na produkty Tefal Ingenio Force (7 znaczków z kartą Clubcard)
3
Zbierz 10 znaczków i skorzystaj ze zniżki do 60% na produkty Tefal Ingenio Force (7 znaczków z kartą Clubcard)
4
Wypełnioną kartę pokaż przy kasie a rabat na zakup produktów Tefal Ingenio Force naliczy się automatycznie.
4
Wypełnioną kartę pokaż przy kasie a rabat na zakup produktów Tefal Ingenio Force naliczy się automatycznie.
Akcja trwa do 17.01.2018 r.
Już wkrótce udostępnimy możliwość zbierania znaczków i zakupu produktów Tefal online.
Dziękujemy za cierpliwość

Przepisy

Ciesz się produktami Tefal Ingenio FORCE we własnej kuchni

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Wołowina z zieloną fasolką i bekonem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem
Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą

Wołowina z zieloną fasolką i bekonem

Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
300 g zielonej fasolki
200 g wołowiny
oliwa z oliwek
sól
pieprz
1 cebula, drobno pokrojona
100 g bekonu
1 łyżka stołowa mąki
1 ząbek czosnku
Sposób przyrządzenia
1
2
3
4

Oczyść fasolkę i pokrój ją na 5-7 centymetrowe kawałki. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie. Kiedy będzie już miękka, odcedź.

Na oliwie podsmaż w woku (pokrojoną drobno) cebulę, wołowinę pokrojoną w małe kawałki i plasterki bekonu. Dodaj łyżkę mąki, wodę i duś pod przykryciem.

Kiedy wołowina będzie już miękka dodaj fasolkę, sos sojowy, sól i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszaj danie i smaż przez chwilę na maksymalnie dużym ogniu.

Podawaj z ryżem.

Indyk z woka z cukinią i smażonym ryżem

Czas przygotowania:
30 minut
Składniki:
300 g ryżu
400 g piersi indyczej
olej
2 cukinie
kurkuma
sos sojowy (Tamari)
chili
sól
Sposób przyrządzenia
1
2
3
4
5

Ugotuj ryż zgodnie z przepisem.

Pokrój pierś indyka na małe kawałki i usmaż je na oleju. Dodaj sól, szczyptę kurkumy, odrobinę sosu sojowego i chili. Wymieszaj.

Kiedy mięso będzie gotowe dodaj pokrojoną w cienkie plasterki cukinię i smaż ją, aż będzie miękka.

Dodaj ryż, wymieszaj danie i smaż na maksymalnie dużym ogniu, aż ryż będzie chrupiący.

Smacznego!

Szybki przepis na pizzę z patelni z papryką i czerwoną cebulą

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki: 4 łyżki stołowe śmietany, 4 łyżki stołowe majonezu, 2 jajka, 9 łyżek stołowych drobno zmielonej mąki, Szczypta soli, oliwa z oliwek, czerwona papryka, czerwona cebula, ser mozzarella, parmezan, bazylia
Sposób przyrządzenia:

 

1. W dużej misce wymieszaj na gładką masę: 2 jajka, 4 łyżki stołowe śmietany, 4 łyżki stołowe majonezu, szczyptę soli i mąkę.

 

2. Przygotuj patelnię, której możesz używać w piekarniku. Rozgrzej na niej oliwę i wlej przygotowaną masą. Na wierzchu połóż pokrojoną w plasterki mozzarellę, posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę.

 

3. Umieść pizzę w nagrzanym do temperatury 180° C piekarniku na około 10 minut.

 

4. Przed podaniem posyp startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Naleśniki bananowe z syropem klonowym i borówkami
Pieczone roladki bekonowe z mielonym mięsem
Pieczone roladki bekonowe z mielonym mięsem
Delikatna makowa polenta

Naleśniki bananowe z syropem klonowym i borówkami

Czas przygotowania: 20 minut
Składniki: 1 banan, szklanka mleka, 3/4 szklanki drobno zmielonej mąki pszennej, 1 łyżeczka zmielonego cynamonu, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 2 łyżki stołowe oleju kokosowego, syrop klonowy, borówki
Sposób przyrządzenia:

 

1.  Rozgnieć banana i wymieszaj go z mlekiem. Dodaj mąkę, szczyptę cynamonu, łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszaj wszystko.

 

2.  Podgrzej olej kokosowy aż stanie się płynny i dodaj do reszty składników.

 

3.  Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

 

4.  Zacznij smażyć małe naleśniki na gorącej patelni. Obsmażaj je z obu stron.

 

5.  Podawaj z borówkami i syropem klonowym.

 

Pieczone roladki bekonowe z mielonym mięsem

Czas przygotowania:
60 minut
Składniki:
500 g mielonej wołowiny
15 g startego sera gouda
2 jajka
2 kromki chleba, namoczone w połowie szklanki mleka
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól
pieprz
40 g cienko pokrojonego na plasterki boczku
Sposób przyrządzenia
1
2
3
4

Wymieszaj wołowinę z solą, pieprzem, drobno posiekaną cebulą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, serem i dwiema kromkami namoczonego w mleku chleba.posiekaną cebulą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, serem i dwiema kromkami namoczonego w mleku chleba.

Po dokładnym wymieszaniu zacznij formować z masy kulki lub wałeczki. Zawijaj każdą porcję w bekon i układaj na czystej patelni.

Odczep rączkę i umieść patelnię w nagrzanym do 180°C piekarniku. Piecz przez 45 minut.

Podawaj z ogórkiem konserwowym, kapustą kiszoną lub surówką i ziemniakami.

Delikatna makowa polenta

Czas przygotowania: 30 minut
Składniki: 4 szklanki wody, 1 szklanka polenty, 2 łyżki stołowe maku, pół szklanki mascarpone, pół szklanki ricotty, sól, 4 szklanki wody
Sposób przyrządzenia:

 

1. Zagotuj wodę. Dodawaj powoli polentę do wrzątku.

 

2. Ciągle mieszając, dodaj szczyptę soli, a kiedy polenta zacznie gęstnieć dodaj mak.

 

3. Dodaj mascarpone i ricottę.

 

4. Wstaw na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 - 200°C i piecz, aż polenta nabierze złocistego koloru.

 

5, Polenta jest doskonałym dodatkiem do wołowiny.

Prosty chleb owocowy
Mocno czekoladowe ciasto z patelni
Szpinakowa frittata z fetą

Prosty chleb owocowy

Czas przygotowania: 100-110 minut
Składniki: 1 szklanka cukru trzcinowego, 1/2 szklanki wody, 1/4 szklanki masła pokrojonego w kostkę, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki zmielonych goździków, 1 łyżeczka mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki soli, 2 szklanki suszonych rodzynek, 2 jajka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka ekstraktu wanilinowego lub wanilii, 1 filiżanka suszonych owoców
Sposób przyrządzenia:

 

1. Na średnim ogniu gotuj w rondelku przez około 5 minut cukier, masło, przyprawy i rodzynki. Zostaw do ostygnięcia.

 

2. Do masy dodaj jajka, mąkę, sodę, ekstrakt waniliowy i suszone owoce.

 

3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 50 minut.

 

4. Zostaw do ostygnięcia po upieczeniu.

 

5. Prawidłowo przechowywany, chleb powinien zachować świeżość przez kilka dni. Możesz go też zamrozić.

Mocno czekoladowe ciasto z patelni

Składniki: 110 g masła, 150 g cukru trzcinowego, 1 jajko, ekstrakt wanilinowy, 190 g mąki, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 150 g posiekanej czekolady (białej, mlecznej i gorzkiej), opcjonalnie - lody do dekoracji
Sposób przyrządzenia:

 

1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Na patelni (o średnicy 24 cm), na małym ogniu rozpuść masło.

 

2. Zdejmij patelnię z gazu i dodaj cukier trzcinowy. Mieszaj aż cukier się rozpuści. Pozwól miksturze ostygnąć, a następnie dodaj jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

 

3. Wymieszaj w misce suche składniki - mąkę, sól i proszek do pieczenia i dodaj do reszty składników. Mieszaj, aż uzyskasz konsystencję ciasta.

 

4. Dodaj pokrojoną czekoladę i równomiernie rozprowadź ciasto na patelni.

 

5. Odczep rączkę i umieść patelnię w piekarniku. Piecz przez 20 minut.

 

6. Podawaj od razu po upieczeniu. Możesz dodać swoje ulubione lody. Rekomendujemy lody waniliowe, które podkreślają i łagodzą smak czekolady

Szpinakowa frittata z fetą

Czas przygotowania: ok. 35 minut
Składniki: 200 g młodego szpinaku (baby), 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek, 8 jajek, 150 g sera feta, sól morska, czarny pieprz, suszone oregano
Sposób przyrządzenia:

 

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.

 

2. Rozgrzej oliwę w rondlu o średnicy 22 cm. Wrzuć szpinak i smaż przez chwilę, aż zmniejszy swoją objętość.

 

3. Ubij jajka do uzyskania piany i wlej je na szpinak.

 

4. Pokrusz ser feta i posyp nim jajka. Dodaj sól i pieprz.

 

5. Umieść rondel w piekarniku i piecz danie około 30 minut.

 

 

6. Po wyjęciu dania z piekarnika, pozwól mu lekko ostygnąć. Frittatę podawaj pokrojoną w trójkąty i posypaną suszonym oregano.