Czekoladowy koktajl na mleku migdałowym z owocami

Składniki

300 ml mleka migdałowego
80 g mlecznej czekolady
1 duży banan
100 g owoców jagodowych (truskawki, maliny, borówki)
1
krok 1
2
krok 2
3
krok 3
4
krok 4
5
krok 5

Czekoladę połam na kawałki. Mleko migdałowe lekko podgrzej. Wrzuć czekoladę do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki mleka migdałowego i postaw całość w kąpieli wodnej. Poczekaj, aż czekolada roztopi się.

Do roztopionej czekolady dodawaj stopniowo po łyżce podgrzanego mleka i mieszaj. Powstałe w ten sposób mleko czekoladowe wystudź.

Banana pokrój na kawałki i zmiksuj z ostudzonym mlekiem czekoladowym.

Koktajl przelej do szklanek. Owoce jagodowe w razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu koktajlu.

Przed podaniem możesz oprószyć całość cukrem pudrem.


Więcej przepisów od serca >

Walentynki

Walentynkowe prezenty od serca

Niezapomnianych walentynek