Domowa pasta z awokado na chlebie z wędzonym łososiem

Składniki

1 awokado
1 limonka
2-3 gałązki kolendry
1/2 papryki czerwonej ostrej
4 kromki chleba pełnoziarnistego
100 g wędzonego łososia
50 g serka mascarpone
przyprawy: sól, pieprz czarny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połówkę owocu w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z sokiem z limonki. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę i poszarpaną kolendrę. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Kromki z chleba pełnoziarnistego pokrój w trójkąty. Posmaruj pastą z awokado i nałóż na każdą przekąskę wędzonego łososia. Dodatkowo dekoracyjnie nałóż kleks serka mascarpone, który podniesie smak przekąski z awokado. Do dekoracji wykorzystaj plasterek papryczki i listek kolendry. 


Więcej przepisów od serca >

Walentynki

Walentynkowe prezenty od serca

Niezapomnianych walentynek