icon_search

    Polityka prywatności i plików cookie

    Wersja 1.0. Obowiązuje od dnia 10 maja 2018 r.

    W Tesco ciężko pracujemy, aby każdego dnia coraz lepiej służyć naszym klientom.  Dbałość o dane osobowe, które nam przekazujesz, jest niezwykle ważną częścią tego procesu.  Chcemy, abyś miał(a) pewność, że Twoje dane są u nas bezpieczne oraz rozumiał(a), w jaki sposób je wykorzystujemy, aby zapewnić Ci lepsze i bardziej spersonalizowane doświadczenia zakupowe.

     

     

    Co opisuje ta polityka

    AdministratoremAdministratorem danych osobowych jest osoba fizyczna lub prawna (np. spółka), organ publiczny, jednostka lub inny podmiot, który samodzielnie lub wspólnie z innymi podmiotami określa cele i sposoby przetwarzania danych osobowych Twoich danych osobowych jest TESCO (Polska) Sp. z o. o., ul. Kapelanka 56, 30-347 Kraków, KRS: 0000016108, REGON: 011270099, NIP: 526-10-37-737 (określane w tej polityce jako "my", "nas", „nasze” lub "Tesco").

    Zobowiązujemy się do właściwego postępowania w zakresie gromadzenia, wykorzystywania i ochrony Twoich danych osobowych.  Dlatego opracowaliśmy niniejszą politykę prywatności i plików cookie ("Polityka"), która:

    • określa rodzaje danych osobowych, które gromadzimy;
    • wyjaśnia, w jaki sposób i dlaczego gromadzimy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe;
    • wyjaśnia, kiedy i dlaczego będziemy dzielić się danymi osobowymi w ramach Grupy Tesco i z innymi organizacjami; oraz
    • wyjaśnia prawa i możliwości wyboru, które masz, jeśli chodzi o Twoje dane osobowe

    Oferujemy szeroką gamę produktów i usług, dlatego chcemy, aby było dla Ciebie jasne, co obejmuje niniejsza Polityka.  Ta polityka znajduje zastosowanie, jeżeli korzystasz z naszych usług (zwanych w tej Polityce "naszymi Usługami").  Przez korzystanie z naszych Usług należy rozumieć:

    • dokonywanie u nas zakupów w sklepach Tesco, lub z wykorzystaniem serwisu Tesco Ezakupy lub w innych przypadkach korzystanie z dowolnej strony internetowej ("nasze Strony Internetowe") lub z aplikacji mobilnych ("nasze Aplikacje MobilneTam, gdzie nasze Aplikacje Mobilne przetwarzają dodatkowe dane, w Aplikacji Mobilnej pojawi się w stosownym momencie osobne powiadomienie o tym"), w których zamieszczono niniejszą Politykę; lub
    • członkostwo w Programie Lojalnościowym Clubcard (“Clubcard”);
    • zapisanie się do elektronicznej komunikacji w zakresie marketingu bezpośredniego, takiej jak newsletter, który otrzymujesz od nas pocztą elektroniczną e-mail lub SMS-em;
    • członkostwo w klubach klientowskich lub udział w ankietach, konkursach lub wydarzeniach organizowanych przez nas.
    • korzystanie z usług Tesco Finanse, które oferujemy w ramach współpracy z naszymi Partnerami.

    Niniejsza Polityka obowiązuje również w przypadku, gdy kontaktujesz się z nami lub to my kontaktujemy się z Tobą odnośnie naszych Usług.

    Niektóre części niniejszej Polityki mają również zastosowanie do naszych systemów monitoringu wizyjnego (CCTV) stosowanego w naszych sklepach, wtedy gdy rejestrują one Twój wizerunek.

    Niektóre inne części naszej działalnościna przykład Fundacja Tesco oraz inne spółki z Grupy TescoNa przykład Tesco Stores Ltd., będącą właścicielem i operatorem strony internetowej poświęconej odzieży marki F&F mogą potrzebować gromadzić i wykorzystywać dane osobowe w celu dostarczania Ci swoich produktów lub świadczenia Ci usług, jak również dla pewnych innych celów. Posiadają one własne polityki prywatności, które wyjaśniają, w jaki sposób Twoje dane osobowe są wykorzystywane podczas interakcji z Tobą lub gdy korzystasz z ich produktów lub usług.

    Nasze Strony Internetowe lub Aplikacje Mobilne mogą zawierać linki do innych stron internetowych prowadzonych przez inne organizacje, które posiadają swoje własne polityki prywatności. Przed podaniem jakichkolwiek danych osobowych na takich stronach internetowych prosimy o uważne zapoznanie się z regulaminem oraz polityką prywatności tam zamieszczonymi, gdyż nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za strony internetowe innych organizacji.

    Twoje dane osobowe przetwarzamy zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych Unii Europejskiej (2016/679) ("RODO”) oraz innymi obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych, które uzupełniają i/lub wdrażają RODO.

     

    Back to top  icon_contract

    Dane osobowe, które zbieramy

    W tej sekcji dowiesz się, jakie dane osobowe możemy zbierać od Ciebie, gdy korzystasz z naszych Usług oraz jakie inne dane osobowe możemy pozyskiwać z innych źródeł.

    Gdy rejestrujesz się do naszych Usług, możesz przekazać nam:

    ·       Dane identyfikujące Ciebie, w tym adres pocztowy oraz adres, na który mają być wystawiane rachunki, adresy e-mail, numery telefonów, datę urodzenia oraz Twoją formę grzecznościową (np. Pan/Pani).

    ·       Informacje dotyczące Twojego członkostwa w którymkolwiek z naszych klubów klientowskich, takich jak Clubcard, Hello Tesco, Tesco Baby.

    ·       Lokalizacja najbliższego lub Twojego ulubionego sklepu Tesco.

    ·       Dane logowania do Twojego konta, takie jak nazwa użytkownika i hasło, które wybrałeś.

    Gdy zamawiasz zakupy korzystając z serwisu Tesco Ezakupy lub przeglądasz nasze Strony Internetowe lub korzystasz z naszych Aplikacji Mobilnych, możemy zbierać:

     

    ·       Informacje o Twoich zamówieniach i zakupach (na przykład o tym, co kupiłaś/-eś, kiedy i gdzie kupiłaś/-eś oraz w jaki sposób za to zapłaciłaś/-eś)

    ·       Informacje o Twoich zachowaniach online w trakcie przeglądania naszych Stron Internetowych lub korzystania z Aplikacji Mobilnych oraz informacje o kliknięciu w którąś z naszych reklam (w tym reklam zamieszczonych na stronach internetowych innych organizacji)

    ·       Informacje o wszelkich urządzeniach, z których korzystasz w celu uzyskania dostępu do naszych Usług (w tym marka, model i system operacyjny, adres IP, typ przeglądarki i identyfikatory urządzeń mobilnych, data i godzina dostępu do naszych Usług, adres strony internetowej, z której przekierowano Cię na naszą stronę internetową, inne dane przesyłane za pośrednictwem standardowych nagłówków zapytań HTTP(s), dane wykorzystywane do utrzymania sesji online po zalogowaniu się).

    Jeśli używasz karty lub breloka Clubcard w trakcie robienia u nas zakupów, lub korzystasz z kuponów lub voucherów Clubcard, możemy zbierać:

    ·       Informacje o transakcjach, w tym w ramach zakupów w sklepie i z wykorzystaniem serwisu Tesco Ezakupy, za które zdobywasz punkty Clubcard oraz o tym jak korzystasz z Twoich kuponów i voucherów Clubcard w Tesco, u innych firm z Grupy Tesco lub u naszych Partnerów Clubcard

    Gdy kontaktujesz się z nami lub to my kontaktujemy się z Tobą odnośnie naszych Usług lub bierzesz udział w promocjach, konkursach, ankietach lub recenzjach na temat naszych Usług, możemy zbierać:

     

    ·       Dane osobowe podawane przez Ciebie za każdym razem, gdy kontaktujesz się z nami odnośnie naszych Usług (przykładowo imię i nazwisko, nazwa użytkownika i dane kontaktowe, numer karty Clubcard), w tym telefonicznie, pocztą elektroniczną lub listownie, lub gdy kontaktujesz się z nami za pośrednictwem mediów społecznościowych.

    ·       Szczegóły dotyczące wiadomości e-mail i innych wiadomości elektronicznych, które wysyłamy do Ciebie, które otwierasz, w tym wszelkie łącza w nich zawarte, na które klikasz (na przykład te, które umożliwiają nam ustalenie, czy i kiedy otworzyłaś/-eś taką komunikację).

    ·       Twoje uwagi, opinie oraz odpowiedzi udzielone przez Ciebie w ramach ankiet klientowskich oraz recenzji

    Gdy odwiedzasz nasze sklepy

     

    ·       Nagrania przedstawiające wizerunek Twojej osoby mogą być rejestrowane przez urządzenia monitoringu wizyjnego (CCTV) i przechowywane w naszych systemach wraz z datą i godziną Twojej wizyty oraz szczegółowymi informacjami na temat sklepu Tesco, który odwiedziłaś/-eś.

    Gdy bierzesz udział w akcjach charytatywnych lub wydarzeniach z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu (CSR), które Tesco organizuje lub wspiera inne podmioty (np. Fundację Tesco) w ich organizacji lub przeprowadzeniu.

    ·       Dane osobowe, które podałeś o Tobie lub o członkach Twojej rodziny (mogące zawierać także dane dotyczące Twoich dzieci), przykładowo imię, nazwisko, nazwę użytkownika oraz dane kontaktowe (w tym numer telefonu, adres e-mail lub adres pocztowy), a także inne informacje dotyczące sytuacji osobistej (w tym stanu zdrowia) Twojego lub Twojej rodziny, zbierane w oparciu o odrębne regulaminy, na podstawie, których te wydarzenia lub akcje są organizowane

    ·       Twoje uwagi, opinie oraz odpowiedzi udzielone przez Ciebie w ramach ankiet oraz recenzji

    Inne źródła danych osobowych

    Możemy również wykorzystywać dane osobowe z innych źródeł, takich jak specjalistyczne firmy dostarczające informacje lub kanały mediów internetowychKanały mediów internetowych obejmują strony internetowe, portale społecznościowe, płatnych dostawców usług telewizyjnych i wszelkie inne kanały, które są dla nas dostępne. Przykładowo, te inne dane osobowe pomagają nam ulepszać i mierzyć efektywność naszej komunikacji marketingowej, w tym naszych reklam internetowychKomunikaty marketingowe, które możesz zobaczyć w Internecie..

    Back to top  icon_contract

    Jak i dlaczego wykorzystujemy dane osobowe

    W tej części szczegółowo wyjaśniono, w jaki sposób i dlaczego wykorzystujemy dane osobowe.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

    Dane osobowe wykorzystujemy do

    Oznacza to, że przetwarzanie Twoich danych osobowych pozwala nam na

    Dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe w ten sposób?

    Podstawa prawnaJest to podstawa prawna, na której polegamy przy przetwarzaniu danych osobowych, aby mieć pewność, że robimy to zgodnie z prawem

    Udostępniania Ci naszych Usług do korzystania przez Ciebie

    Zarządzanie kontami, które posiadasz u nas, w tym Twojego konta Clubcard oraz konta w serwisie Tesco Ezakupy

    Zarządzenie Twoimi zamówieniami oraz zwrotami

    Potrzebujemy przetwarzać Twoje dane osobowe, abyśmy mogli zarządzać Twoimi kontami klientowskimi, dostarczać Ci towary i usługi, które chcesz kupić oraz pomagać Ci we wszelkich zamówieniach i zwrotach, o które możesz poprosić.

    Musimy również przetwarzać Twoje dane osobowe, abyśmy mogli dostarczyć Ci Wyciągi z karty Clubcardwysyłamy Ci drogą pocztową, ale możesz również znaleźć je gotowe do pobrania korzystając z serwisu Moje konto Clubcard wraz z Twoimi punktami Clubcard, voucherami i/lub kuponami, które zgromadziłeś będąc naszym lojalnym klientem.

     

    Przetwarzanie niezbędne dla wykonania umowy

     

    W tym czasie zbieramy:

    - dane dotyczące zakupów i transakcji

    - dane kontaktowe

    - szczegółowe informacje dotyczące profilu

    - szczegóły dotyczące dostawy/odbioru.

     

     

    Nie będziemy w stanie dostarczyć Ci Twoich produktów lub usług, jeśli nie podasz nam tych informacji.

     

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

     

    - inne operacje przetwarzania danych występujące po zrealizowaniu zamówienia i w odniesieniu do pozostałych danych osobowych określonych w niniejszej sekcji

    Zarządzania i usprawniania naszych codziennych operacji

    Zarządzanie i usprawnianie naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych

    Używamy plików cookie (tzw. „ciasteczek”) i podobnych technologii na naszych Stronach Internetowych i w Aplikacjach Mobilnych w celu zwiększenia Twojej wygody i poprawy Twojego zadowolenia z korzystania z nich.

    Niektóre pliki cookie są niezbędne, więc nie należy ich wyłączać, jeśli chcesz mieć możliwość korzystania ze wszystkich funkcji oferowanych przez nasze Strony Internetowe i Aplikacje mobilne.  Możesz wyłączyć inne ciasteczka, ale może to mieć wpływ na poziom Twojego zadowolenia z korzystania z tych stron lub aplikacji. Więcej informacji o plikach cookie i sposobach ich wyłączania możesz znaleźć w sekcji Pliki cookie i podobne technologie.

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Pomoc w rozwijaniu i ulepszaniu naszej oferty produktów, usług, sklepów, systemów informatycznych, know-how oraz sposobów komunikowania się z Tobą

    Wykorzystujemy dane osobowe do prowadzenia badań rynkowych oraz wewnętrznych badań i rozwoju, a także do ulepszania naszych systemów informatycznych (w tym w zakresie ich bezpieczeństwa) oraz naszej gamy produktów, usług oraz sklepów.  Dzięki temu możemy Ci lepiej służyć, jako naszemu klientowi.

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Wykrywanie nadużyć finansowych i innych przestępstw oraz zapobieganie im

    Jest dla nas ważnym, abyśmy monitorowali, w jaki sposób nasze Usługi są wykorzystywane, aby wykrywać i zapobiegać oszustwom, innym przestępstwom i niewłaściwemu korzystaniu z nich.  Pomaga nam to upewnić się, że możesz bezpiecznie korzystać z naszych Usług, w zgodzie z obowiązującymi warunkami (regulaminami) ich używania.

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Personalizowania Twojej relacji klientowskiej z Tesco

     

    Wykorzystywanie Twoich zachowań online podczas korzystania z sieci, a także Twoich zakupów robionych w naszych sklepach oraz internetowo (w tym transakcji Clubcard i/lub zakupów przy użyciu serwisu Tesco Ezakupy), aby lepiej zrozumieć Ciebie, jako klienta i móc dostarczyć Ci spersonalizowane oferty i usługi.

    Przyjrzenie się Twoim zachowaniom online podczas korzystania z sieci oraz Twoim zakupom pozwala nam personalizować nasze oferty i usługi dedykowane Tobie.  Pomaga to nam zaspokoić Twoje potrzeby klientowskie.

     

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Dostarczanie Ci odpowiedniej komunikacji internetowej (w tym za pośrednictwem poczty elektronicznej, wiadomości SMS, poczty lub reklam internetowychKomunikaty marketingowe, które możesz zobaczyć w Internecie albo bezpośrednio przy kasie w trakcie robienia zakupów w sklepach Tesco) dotyczącą naszych produktów i Usług, w tym Clubcard lub serwisu Tesco Ezakupy, a także naszych dostawców, Partnerów Tesco i podmiotów z Grupy Tesco. W ramach tego reklama internetowa może być wyświetlana na stronach internetowych Grupy Tesco oraz na stronach internetowych innych organizacji, a także w kanałach mediów internetowychKanały mediów internetowych obejmują strony internetowe, portale społecznościowe, płatnych dostawców usług telewizyjnych i wszelkie inne kanały, które są dla nas dostępne (w tym na przykład z użyciem Google AdWords). Możemy również mierzyć skuteczność naszej komunikacji marketingowej oraz komunikacji naszych dostawców i Partnerów Tesco.

     

     

    Chcemy mieć pewność, że zapewniamy Ci komunikację marketingową, w tym reklamę internetową, która jest zgodna z Twoimi zainteresowaniami. Aby to osiągnąć mierzymy również Twoje odpowiedzi na komunikaty marketingowe dotyczące oferowanych przez nas produktów i usług, co oznacza również, że możemy zaoferować Ci produkty i usługi, które lepiej spełniają Twoje potrzeby, jako klienta.

    Możesz zmienić swoje preferencje w zakresie komunikacji marketingowej, zarówno podczas rejestracji do naszych Usług, jak i w dowolnym momencie później.

    Masz również wybór, jeśli chodzi o reklamę internetową.  Poniżej przedstawiamy Ci możliwości wyboru w odniesieniu do plików cookie oraz tego, w jaki sposób może kontrolować swoje preferencje dotyczące internetowej reklamy behawioralnej.

     

    W przypadku większości wiadomości marketingowych przesyłanych do Ciebie za pośrednictwem poczty elektronicznej lub wiadomości SMS bazujemy na Twojej zgodzie, jednak istnieją też sytuacje, gdy mieści się to w granicach prawnie uzasadnionego interesu Tesco, aby wykorzystać Twoje dane w ten sposób.

     

     

    Kontaktowania się oraz interakcji z Tobą

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kontaktowanie się z Tobą, na przykład telefonicznie, pocztą elektroniczną, listownie lub odpowiadając na Twoje posty w mediach społecznościowych, które zostały do nas skierowane, w kwestiach dotyczących naszych Usług.

    Chcemy lepiej służyć Ci, jako naszemu klientowi, dlatego wykorzystujemy dane osobowe do udzielania wyjaśnień lub pomocy w odpowiedzi na Twoje komunikaty, jak również do informowania Cię o zmianach, jakie wprowadziliśmy lub zamierzamy wprowadzić w naszych Usługach, które mają wpływ na Ciebie (np. zmiany w niniejszej Polityce lub regulaminach naszych Usług).

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Zarządzanie promocjami i konkursami, w których bierzesz udział, również tymi, które prowadzimy z naszymi dostawcami oraz Partnerami Tesco.

    Musimy przetwarzać Twoje dane osobowe, abyśmy mogli zarządzać promocjami i konkursami, do których chcesz zgłosić swoją kandydaturę.          

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

    Zapraszanie Cię do udziału w ankietach, recenzjach i innych działaniach związanych z badaniem rynku, prowadzonych w naszym imieniu przez podmioty z Grupy Tesco oraz inne organizacje, a także do zarządzania tymi ankietami i recenzjami.

    Prowadzimy badania rynku w celu udoskonalania naszych usług.  Jednakże, jeśli skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie, nie musisz brać w nich udziału. Jeśli poinformujesz nas, że nie chcesz, abyśmy kontaktowali się z Tobą w celu przeprowadzenia badań rynkowych, uszanujemy ten wybór.  Nie będzie to miało wpływu na możliwość korzystania z naszych Usług lub uczestnictwa w Clubcard.

    Prawnie uzasadniony interes Tesco, z tym, że jeżeli chcemy zaprosić Cię drogą elektroniczną, taką jak e-mail lub SMS, będziemy bazować na Twojej zgodzie.

     

    Rozwiązywania sporów, rozpatrywania skarg lub roszczeń

    Rozpatrywanie reklamacji, roszczeń prawnych lub sporów z udziałem Ciebie lub nas.

     

    Na przykład, jeśli nie jesteś zadowolona/-y z zakupionych u nas produktów lub miał miejsce wypadek lub zdarzenie w naszym sklepie z Twoim udziałem. W niektórych przypadkach może to obejmować dokumentację medyczną.

     

    Ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń, z tym że w pewnych przypadkach podstawą prawną może być także Prawnie uzasadniony interes Tesco lub Szczególny przepis prawa, który pozwala nam przetwarzać Twoje dane, w celu wykonania naszego prawnego obowiązku. 

    Stosowania monitoringu wizyjnego (CCTV)

     

    Monitorowanie bezpieczeństwa naszych sklepów w celu zapobiegania i wykrywania przestępczości i zachowań antyspołecznych.

    W celu ochrony naszej działalności, lokalnej społeczności, klientów i naszych pracowników.

     

    Prawnie uzasadniony interes Tesco

     

    Aby pomóc nam lepiej zrozumieć Ciebie, jako naszego klienta oraz zapewnić Ci usługi i komunikację marketingową, w tym reklamę internetowąKomunikaty marketingowe, które możesz zobaczyć w Internecie, które są stosowne dla Twoich zainteresowań, łączymy również dane osobowe, które gromadzimy podczas Twoich zakupów w sklepie, gdy korzystasz z karty lub breloka Clubcard, z danymi osobowymi, które pozyskujemy z naszych Stron Internetowych lub z Aplikacji Mobilnych.

     

    Prawnie uzasadniony interes Tesco w korzystaniu z Twoich danych osobowych

    W przypadkach, w których wskazaliśmy powyżej, że nasze wykorzystanie Twoich danych osobowych opiera się na naszych „prawnie uzasadnionym interesie Tesco”, ten interes to:

    • zaspokajanie potrzeb naszych klientów, w tym dostarczanie naszych produktów i usług;
    • promowanie i wprowadzanie na rynek naszych produktów i usług;
    • obsługa i utrzymanie Twojego konta (np. konta Clubcard lub konta w serwisie Tesco Ezakupy), zarządzanie skargami i rozstrzyganie wszelkich sporów;
    • zrozumienie naszych klientów, w tym wzorców ich zachowań, jak również ich upodobań i antypatii (niechęci);
    • ochrona i wspieranie naszej działalności, pracowników, klientów i udziałowców;
    • zapobieganie i wykrywanie zachowań antyspołecznych, oszustw i innych przestępstw;
    • testowanie i rozwijanie nowych produktów i usług, jak również ulepszanie już istniejących.

     

     

     

     

     

    Back to top  icon_contract

    Udostępnianie danych osobowych w ramach Grupy Tesco

    Ta sekcja wyjaśnia, w jaki sposób i dlaczego dane osobowe mogą być udostępniane innym podmiotom należącym do Grupy Tesco.

    Możemy udostępniać innym podmiotom z Grupy Tesco dane osobowe, które gromadzimy, lub dane te mogą być nam udostępniane przez inne podmioty z Grupy Tesco.  Dane osobowe udostępniamy, przykładowo, następującym spółkom z Grupy Tesco.

    Spółki Tesco z Europy Centralnej

    Następujące spółki Tesco z państw Europy Centralnej pomagają nam w świadczeniu naszych Usług i dlatego działają one w naszym imieniu (jako przetwarzające danePrzetwarzający dane to osoba fizyczna lub prawna, organ publiczny, jednostka lub inny podmiot przetwarzający dane osobowe w imieniu administratora danych) podczas korzystania z Twoich danych osobowych:

    • Republika Czeska: TESCO Stores ČR a.s., Vršovická 1527/68b, 100 00 Praha 10, numer identyfikacyjny - Identifikační číslo: 45308314
    • Węgry: TESCO-GLOBAL Áruházak Zártkörűen Működő Részvénytársaság, H-2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3., numer identyfikacyjny - adószám: 10307078-2-44
    • Słowacja: TESCO STORES SR, a.s., Kamenné nám. 1/A, 815 61 Bratislava, numer identyfikacyjny - IČO: 31 321 828

     

    Firmy te pełnią w naszym imieniu pewne funkcje, pomagając nam w świadczeniu naszych Usług na rzecz naszych klientów. Obejmuje to, przykładowo, wsparcie w zarządzaniu systemami informatycznymi używanymi do obsługi Programu Clubcard, serwisu Tesco Ezakupy oraz elektronicznego marketingu bezpośredniego, takiego jak newslettery  Tesco, co pomaga nam udoskonalić nasze Usługi i sprawić, że nasza komunikacja marketingowa będzie dla Ciebie bardziej przydatna. Firmy te przetwarzają tylko te dane, które są niezbędne do realizacji tych funkcji i zgodnie z naszymi udokumentowanymi instrukcjami.

    Fundacja Tesco

    W pewnych przypadkach możemy otrzymać Twoje dane od Fundacji TescoFundacja Tesco - ul. Kapelanka 56, 30-347 Kraków, KRS: 0000418218, NIP: 676 245-51-79, Regon: 122549869, e-mail: kontakt@fundacjatesco.pl, na przykład, jeśli chcesz uczestniczyć w akcjach charytatywnych lub wydarzeniach z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu (CSR)akcje charytatywne lub wydarzenia CSR takie jak program “Decydujesz, Pomagamy” dla lokalnych społeczności, Ogólnopolski Program Dożywiania Potrzebujących Dzieci „Zdrowo jeść”, Program „Domy Szczęśliwego Dzieciństwa”, „Bieg charytatywny Fundacji Tesco”, programy zbiórek żywności i przeciwdziałania marnowania żywności, oraz wiele innych., organizowanych przez Fundację Tesco, gdy Tesco jest partnerem tych akcji lub wydarzeń. Te dane mogą obejmować Twoje imię, nazwisko, dane kontaktowe i/lub inne dane osobowe podane przez Ciebie w celu wzięcia udziału w takiej akcji lub wydarzeniu. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu pomocy Fundacji Tesco w organizacji, przeprowadzeniu lub ulepszaniu tych akcji lub wydarzeń na przyszłość, zgodnie z odrębnymi zasadami i warunkami, w oparciu, o które są one realizowane. W niektórych przypadkach dane te mogą być również udostępniane innym organizacjom pozarządowym, które uczestniczą w organizacji takich imprez.

    Aby uzyskać więcej informacji na temat sposobu, w jaki Twoje dane są wykorzystywane i/lub komu mogą być udostępniane przez Fundację Tesco, odwiedź strony:

     

    F&F

    Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem strony internetowej F&F, który zapisał się na otrzymywanie newslettera o ofertach specjalnych i promocjach dotyczących odzieży marki F&F, Twoje dane osobowe podane w momencie rejestracji (tj. imię, nazwisko i adres e-mail) są wykorzystywane przez Tesco Stores LtdTesco Stores Ltd. jest firmą zarejestrowaną w Anglii i Walii, z oficjalną siedzibą pod adresem: Tesco Stores Ltd, Falcon Way, Shire Park, Welwyn Garden City, Herts, AL7 1GA., która jest właścicielem i operatorem tej strony internetowej).

    Tesco Stores Ltd. jest administratorem Twoich danych, który posiada własną Politykę prywatności i plików cookie, w której możesz znaleźć więcej informacji na temat sposobu, w jaki Tesco Stores Ltd. wykorzystuje Twoje dane. W pewnych ograniczonych przypadkach Tesco Stores Ltd. może udostępnić nam niektóre z Twoich danych osobowych, abyśmy mogli pomóc Tesco Stores Ltd. w lepszym zrozumieniu przez nich klientów i spersonalizowaniu ich relacji klientowskich.  Więcej informacji można znaleźć na stronach:

     

    Dunnhumby

    Dunnhumby, część Grupy Tesco, jest również jednym z naszych głównych dostawców usług. Dunnhumby pomaga nam wykorzystywać dane osobowe w celu poprawy naszego zrozumienia klientów i spersonalizowania Twojej relacji klientowskiej.  

    Więcej informacji na temat dunnhumby można znaleźć na stronie: https://www.dunnhumby.com/poland

    Back to top  icon_contract

    Udostępnianie danych osobowych Partnerom Tesco i Dostawcom Usług

    Ta sekcja wyjaśnia, w jaki sposób i dlaczego udostępniamy dane osobowe Partnerom Tesco i Usługodawcom

    Kiedy udostępniamy dane osobowe tym firmom, wymagamy od nich, aby dane były bezpiecznie przechowywane, zaś tym firmom nie wolno ich wykorzystywać do własnych celów marketingowych, chyba że wyraziłaś/-eś na to odrębną zgodę.

    Partnerzy Tesco

     

    Współpracujemy z wieloma naszymi Partnerami, którzy w powiązaniu z nami, na przykład pod marką Tesco Finanse oferują swoje produkty lub usługi (takie jak płatności rachunków, ubezpieczenia, doładowania kart przedpłaconych lub międzynarodowe przelewy pieniężne) i/lub oferują możliwość zdobywania punktów za pośrednictwem Clubcard.

     

    Naszymi Partnerami są: Bank Pekao S.A., Link4 TU S.A., epay Polska, MoneyGram.

    Więcej informacji można znaleźć na stronach:

    ·       https://tesco.pl/marki-i-uslugi/finanse/

    ·       https://tesco.pl/marki-i-uslugi/finanse/money-gram.php

     

    Udostępniamy tylko te dane osobowe, które umożliwiają naszym Partnerom świadczenie ich usług.  Więcej informacji na temat sposobu, w jaki Partnerzy Tesco wykorzystują Twoje dane, możesz znaleźć w ich politykach prywatności i plików cookie.

     

    Dostawcy Usług

    Współpracujemy ze starannie wybranymi Dostawcami Usług, którzy realizują określone funkcje w naszym imieniu.  Należą do nich, przykładowo, firmy, które dostarczają nam:

    ·       usługi związane z technologią (na przykład wsparcie naszych Stron Internetowych, Aplikacji Mobilnych i innych systemów biznesowych, z których korzystamy w celu dostarczania Ci naszych Usług)

    ·       usługi związane przechowywaniem, łączenie i analizowanie danych (na przykład Dunnhumby)

    ·       przetwarzanie płatności w naszych sklepach lub w serwisie Tesco Ezakupy

    ·       usługi kurierskie

    ·       usługi związane z marketingiem bezpośrednim, które w naszym imieniu wysyłają komunikację elektroniczną, w tym newslettery Tesco (np. Webpont Informatikai Kft.)

    ·       usługi drukowania oraz doręczania korespondencji pocztowej (w tym wyciągów z Clubcard), którą wysyłamy do naszych klientów (np. BOOM TISK, spol. s r.o.),

    ·       usługi prawne i inne wyspecjalizowane usługi, co obejmuje również firmy, które prowadzą nasze Infolinie lub zarządzają monitoringiem wizyjnym CCTV w naszych sklepach, w tym konserwują urządzenia CCTV, które stosujemy. 

    Naszym Dostawcom Usług udostępniamy tylko te dane osobowe, które umożliwiają im świadczenie usług na naszą rzecz.

    Niektórzy z Dostawców Usług, z którymi współpracujemy, obsługują internetowe kanały medialneKanały mediów internetowych obejmują strony internetowe, portale społecznościowe, płatnych dostawców usług telewizyjnych i wszelkie inne kanały, które są dla nas dostępne i umieszczają na tych kanałach medialnych w naszym imieniu odpowiednie reklamy internetoweTreści marketingowe, które możesz zobaczyć w Internecie naszych produktów i usług, jak również produktów lub usług naszych dostawców. Na przykład, możesz zobaczyć reklamę naszych produktów i usług, gdy korzystasz z określonej strony mediów społecznościowych lub oglądasz telewizję na swoim koncie płatnej telewizji.

    Przykładowo, naszymi Dostawcami Usług są Facebook, Google, Adobe, Dunnhumby, Webpont Informatikai Kft. oraz BOOM TISK, spol. s r.o.

     

    Back to top  icon_contract

    Udostępnianie danych osobowych innym organizacjom

    Ta sekcja wyjaśnia, w jaki sposób i dlaczego udostępniamy dane osobowe innym organizacjom.

    Możemy udostępniać dane osobowe innym organizacjom w następujących okolicznościach:

    • jeżeli prawo lub władza publiczna określa, że musimy udostępniać dane osobowe lub dla celów wymiaru sprawiedliwości;
    • jeżeli musimy udostępniać dane osobowe w celu ustalenia, wykonywania lub obrony naszych praw (obejmuje to udostępnianie danych osobowych innym osobom w celu zapobiegania oszustwom);
    • w przypadku restrukturyzacji, sprzedaży lub przeniesienia własności przedsiębiorstwa (lub jego części). Na przykład w związku z przejęciem lub fuzją.
    Back to top  icon_contract

    W jaki sposób chronimy dane osobowe

    Wiemy, jak ważna jest ochrona Twoich danych osobowych i prawidłowe zarządzanie nimi.  W tej sekcji przedstawiono niektóre środki bezpieczeństwa, które stosujemy.

    Używamy zabezpieczeń komputerowych, takich jak zapory ogniowe i szyfrowanie danych, oraz egzekwujemy fizyczne kontrole dostępu do naszych budynków i plików w celu zapewnienia bezpieczeństwa tych danych.  Zezwalamy na dostęp tylko tym pracownikom, którzy potrzebują go do wykonywania swoich obowiązków służbowych.

    • Chronimy bezpieczeństwo Twoich danych podczas ich przesyłania, szyfrując je przy użyciu warstwy Secure Sockets Layer (SSL).
    • Egzekwujemy fizyczne, elektroniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa w związku z gromadzeniem, przechowywaniem i ujawnianiem danych osobowych. Stosownie do okoliczności możemy poprosić o potwierdzenie tożsamości, zanim udostępnimy Twoje dane osobowe.
    • Przy potwierdzaniu zamówienia podajemy tylko ostatnie cztery cyfry numeru Twojej karty płatniczej/kredytowej.

    Jakkolwiek, stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony Twoich danych osobowych, pamiętaj jednak, że nie możemy zagwarantować całkowitego bezpieczeństwa danych osobowych przekazywanych nam przez Ciebie za pośrednictwem Internetu.

    Dane osobowe, które od zbieramy od Ciebie, mogą być przekazywane i przechowywane w miejscu przeznaczenia znajdującym się poza Europejskim Obszarem GospodarczymObejmuje następujące kraje: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Irlandia, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Holandia, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Republika Czeska, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Włochy i Zjednoczone Królestwo ("EOG").  Mogą być również przetwarzane przez firmy działające poza EOG, które pracują dla nas lub dla jednego z naszych Dostawców Usług.  W takim przypadku zapewniamy, że Twoje prawo do prywatności jest respektowane zgodnie z niniejszą Polityką. Najczęstszym sposobem, z którego korzystamy, aby osiągnąć ten cel jest zawarcie specyficznego rodzaju umowy, z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych (tzw. Klauzul Modelowych) lub w oparciu o zatwierdzony pakiet zasad ochrony prywatności, taki jak np. Tarcza Prywatności („Privacy Shield”), który znajduje zastosowanie przy przekazywaniu danych do USA.

    Więcej informacji na temat transferu danych poza EOG, w tym kopię Klauzul Modelowych, można znaleźć na stronie: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_pl

    Back to top  icon_contract

    Jak długo korzystamy z danych osobowych

    Nie będziemy przechowywać Twoich danych osobowych dłużej, niż jest to konieczne, przy czym to jak długi jest ten czas przechowywania danych, zależy od kilku czynników, w szczególności tego:

    • Dlaczego przede wszystkim je zgromadziliśmy;
    • Jak dawno temu to nastąpiło;
    • Czy istnieją prawne/regulacyjne powody, dla których powinniśmy je przechowywać;
    • Czy potrzebujemy ich, aby chronić Ciebie czy nas.
    Back to top  icon_contract

    Marketing i badania rynku

    Ta sekcja wyjaśnia, jakie masz możliwości wyboru, jeżeli chodzi o otrzymywanie komunikatów marketingowych oraz udział w badaniach rynku.

    Będziemy wysyłać Ci stosowne oferty i wiadomości dotyczące naszych produktów i Usług na wiele sposobów, w tym przez e-mail, ale tylko wtedy, gdy wcześniej wyraziłaś/-eś zgodę na otrzymywanie tych komunikatów marketingowych.  Rejestrując się u nas, zapytamy, czy chcesz otrzymywać informacje marketingowe, a swoją decyzję w tym zakresie możesz zmienić w dowolnym momencie z poziomu preferencji marketingowych Twojego konta, kontaktując się z nami telefonicznie lub poprzez kliknięcie w specjalny link ‘anulowania subskrypcji’ dołączany do każdej wiadomości marketingowej, którą Ci przesyłamy. Wtedy przestaniemy wysyłać Ci dalsze e-maile marketingowe, zwróć jednak uwagę, że przez krótki czas po zmianie Twoich preferencji nadal możesz otrzymywać takie wiadomości, aż do momentu, gdy Twoja zmiana zostanie w pełni odnotowana w naszych systemach.

    Chcielibyśmy również poznać Twoje opinie, które pomogą nam ulepszyć nasze Usługi, dlatego też możemy skontaktować się z Tobą w celu badania rynku. Zawsze masz wybór, czy wziąć udział w naszych badaniach rynku.

     

    Back to top  icon_contract

    Pliki cookies i podobne technologie

    My oraz nasi partnerzy używamy plików cookies i podobnych technologii, takich jak tagi i piksele ("pliki cookie"), w celu personalizacji i poprawy jakości obsługi, podczas korzystania przez Ciebie z naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych oraz w celu dostarczenia Ci stosownych reklam internetowychTreści marketingowe, które możesz zobaczyć w Internecie. Ta sekcja zawiera więcej informacji o plikach cookie, w tym o tym, w jaki sposób je wykorzystujemy i w jaki sposób możesz dokonywać wyborów dotyczących korzystania z plików cookie.

    Jak wykorzystujemy pliki cookie

    Cookies to małe pliki tekstowe zawierające unikalny identyfikator, które są przechowywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym, dzięki czemu urządzenie może być rozpoznawane podczas korzystania z konkretnej strony internetowej lub aplikacji mobilnej. Mogą one być używane tylko przez czas trwania Twojej wizyty lub mogą być wykorzystywane do mierzenia Twojej interakcji z usługami i treściami w pewnym przedziale czasu. Pliki cookie pomagają w zapewnieniu ważnych funkcji i funkcjonalności naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych oraz w celu poprawy jakości korzystania z nich przez Ciebie.

    Jeśli zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookie w naszych Usługach, mogą one zostać użyte do następujących celów:

    Ulepszanie sposobu działania naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych

    Cookies pozwalają nam usprawnić sposób działania naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych, tak abyśmy mogli spersonalizować Twoje doświadczenia klientowskie i umożliwić Ci skorzystanie z wielu przydatnych funkcji, które one oferują.

    Przykładowo, używamy plików cookie, aby zapamiętać preferencje i zawartość Twojego koszyka po Twoim powrocie do naszych Stron Internetowych i Aplikacji mobilnych.

    Poprawa wydajności naszych Stron Internetowych i Aplikacji Mobilnych

    Cookies mogą pomóc nam zrozumieć, w jaki sposób nasze Strony Internetowe i Aplikacje Mobilne są wykorzystywane, przykładowo, do informowania nas o tym, czy podczas korzystania z nich pojawiają się komunikaty o błędach.

    Pliki cookie tego rodzaju zbierają dane, które są w większości zagregowane i zanonimizowaneTo informacje, które nie odnoszą się do zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

    Dostarczanie odpowiednich reklam internetowych, w tym za pośrednictwem mediów społecznościowych

     

    Używamy plików cookie, aby móc dostarczać Ci reklamy internetowe, które naszym zdaniem są dla Ciebie najbardziej odpowiednie, na naszych Stronach Internetowych, stronach internetowych innych organizacji i przy użyciu mediów społecznościowych. Pliki cookie wykorzystywane w tym celu są często umieszczane na naszych Stronach Internetowych przez wyspecjalizowane organizacje świadczące dla nas specjalistyczne usługi.

    Te pliki cookie mogą zbierać informacje o Twoich zachowaniach w sieci, takie jak adres IP, strona internetowa, z której nastąpiło połączenie oraz informacje o historii Twoich zakupów lub zawartości Twojego koszyka. Oznacza to, że możesz zobaczyć nasze reklamy na naszych Stronach Internetowych oraz na stronach internetowych innych organizacji. Na naszych Stronach Internetowych mogą być również wyświetlane reklamy innych organizacji.

    Aby móc dostarczać Ci reklamy internetowe, które są dla Ciebie istotne, możemy również połączyć dane, które zbieramy za pośrednictwem plików cookie w przeglądarce Twojego komputera lub z innych urządzeń, z innymi danymi, które zebraliśmy, na przykład z danymi o korzystaniu przez Ciebie z Clubcard i Twoich zakupach w sklepie.

    Mierzenie skuteczności naszych komunikatów marketingowych, w tym reklam internetowych

    Pliki cookie mogą powiedzieć nam, czy widziałaś/-eś konkretną reklamę oraz ile czasu upłynęło od momentu, gdy została Ci on wyświetlona. Informacje te pozwalają nam mierzyć skuteczność naszych internetowych kampanii reklamowych oraz kontrolować ile razy reklama została Tobie wyświetlona.

    Używamy plików cookie także do pomiaru skuteczności naszych komunikatów marketingowych, przykładowo, poprzez informowanie nas, czy otworzyłaś/-eś marketingową wiadomość e-mail, którą do Ciebie wysłaliśmy.

     

    Podmioty trzecie działające za pośrednictwem naszych Stron Internetowych i Aplikacji mobilnych

    Poniżej przedstawiamy listę naszych kluczowych partnerów wraz z informacją na temat usług, które dla nas świadczą. Lista ta nie jest wyczerpująca, ale obejmuje tych partnerów, z którymi mamy ustalone relacje i których technologie, w zakresie plików cookie są najczęściej wykorzystywane w naszych Usługach.

     

    Pomiary i personalizacja

    Analiza wykorzystania naszych usług, w tym testowanie różnych wersji w zakresie treści. Dane te mogą być również wykorzystane do personalizacji naszych usług i marketingu naszych usług.

    Adobe

    Optimizely

    Google

    Rekomendacje produktów

     

    Wzbogacenie Twoich doświadczeń zakupowych poprzez dostarczanie Ci indywidualnych rekomendacji, stosowane na niektórych z naszych Stron Internetowych (np. na stronach serwisu Tesco Ezakupy).

     

    Rich Relevance

    Marketing internetowy

    Personalizacja reklam Tesco wyświetlanych za pośrednictwem Stron Internetowych Tesco oraz innych stron w oparciu o Twoje interakcje z Tesco. Przykładowo, z wykorzystaniem danych o Twoich transakcjach w Tesco, o tym, co znajduje się w Twoim koszyku oraz o stronach i produktach, które przeglądasz. Możemy również wykorzystać Twoje dane Clubcard, aby lepiej spersonalizować nasz marketing za pośrednictwem naszego głównego partnera, Sociomantic (spółki zależnej firmy dunnhumby, należącej do Tesco).

    Sociomantic

    Bing

    Google

    Media społecznościowe

    Docieranie do Ciebie za pośrednictwem platform społecznościowych oraz w celu umożliwiania dzielenia się oraz zaangażowania, przy użyciu naszych Stron Internetowych. Firmy te mogą wykorzystywać Twoje dane do swoich własnych celów, w tym do profilowania i kierowania do Ciebie przekazu za pomocą innych reklam.

    Facebook

    Twitter

    RadiumOne

    Komentowanie

    Aby umożliwić komentowanie na naszych Stronach Internetowych

     

    Disqus

    Dostarczanie reklam naszym partnerom handlowym

    Umożliwienie nam personalizacji i dostarczania reklam internetowych w imieniu naszych partnerów handlowych.

    Google

    Sociomantic

     

     

    Twoje możliwości wyboru, jeśli chodzi o Cookies

    Pliki cookie w przeglądarce internetowej

    Za pomocą ustawień przeglądarki możesz akceptować lub odrzucać nowe pliki cookie oraz usuwać już istniejące.  Możesz również ustawić przeglądarkę tak, aby powiadamiała Cię o każdym umieszczeniu nowych plików cookie na Twoim komputerze lub innym urządzeniu.  Bardziej szczegółowe informacje na temat sposobu zarządzania plikami cookie można znaleźć korzystając z funkcji pomocy, dostępnej w Twojej przeglądarce internetowej.

    Jeśli zdecydujesz się wyłączyć niektóre lub wszystkie pliki cookie, możesz nie być w stanie w pełni korzystać z naszych Stron Internetowych. Na przykład, możesz nie być w stanie dodawać produktów do koszyka, przejść do finalizowania transakcji, lub korzystać z tych naszych produktów i usług, które wymagają zalogowania się.

     

    Możesz również zarządzać plikami cookie związanymi z reklamami, używanymi w naszych Usługach, odznaczając poszczególnych dostawców usług wymienionych w powyższej tabeli lub odwiedzając witrynę YourOnlineChoices. Tam, gdzie wyświetlamy spersonalizowane reklamy na stronach internetowych innych organizacji, zwykle będzie wyświetlana ikona AdChoices. Klikając w tę ikonę otrzymasz szczegółowe wskazówki dotyczące kontroli preferencji dla reklam internetowych. Więcej informacji można znaleźć na stronie YourAdChoices.

    Aplikacje Mobilne

    Pliki cookie działają na Aplikacjach Mobilnych w różny sposób, ponieważ są zakodowane w samej aplikacji i będą używać unikalnego identyfikatora utworzonego przez urządzenie mobilne dla celów działalności reklamowej. Ten identyfikator reklamowy możesz wyłączyć lub zresetować za pomocą ustawień prywatności urządzenia mobilnego.

     

    Back to top  icon_contract

    Prawa dostępu do danych

    Masz prawo wglądu do swoich danych osobowych przechowywanych przez nas.  Nazywa się to wnioskiem o dostęp do danych i udzielenie informacji.

     

    Aby otrzymać informację o Twoich danych osobowych, które posiadamy lub kopię tych danych, prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem: 800 105 104

    Back to top  icon_contract

    Pozostałe prawa ochrony danych

    W odniesieniu do Twoich danych osobowych masz również prawo do:

    1. żądania poprawienia informacji o Tobie

    Krótkie podsumowanie prawa:

    jeśli uważasz, że posiadamy niekompletne, nieaktualne lub nieprawdziwe informacje o Tobie, skontaktuj się z nami, a my je poprawimy.

     

    1. zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych

    Krótkie podsumowanie prawa:

    sprzeciw ogólny - rozpatrzymy wówczas Twój sprzeciw wobec wykorzystania przez nas Twoich danych osobowych. Jeśli po wyważeniu, Twoje prawa, interesy i wolności przeważają nad naszymi interesami w korzystaniu z Twoich danych osobowych, na Twoje żądanie ograniczymy ich wykorzystanie (patrz sekcja 3 poniżej) lub je usuniemy (patrz sekcja 4 poniżej).

    sprzeciw w odniesieniu do marketingu bezpośredniego - w przypadku zgłoszenia takiego sprzeciwu zaprzestaniemy wykorzystywania danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego.

    1. żądania ograniczenia przetwarzania

    Krótkie podsumowanie prawa:

    Istnieje kilka sytuacji, w których możesz ograniczyć wykorzystywanie przez nas Twoich danych osobowych, co obejmuje (ale nie ogranicza się do) przypadki, gdy

    - skutecznie zgłosiłaś/-eś sprzeciw ogólny (wymieniony w punkcie 2 powyżej);

    - kwestionujesz dokładność danych osobowych, które przechowujemy;

    - korzystaliśmy z Twoich danych osobowych niezgodnie z prawem, ale nie chcesz, abyśmy je usuwali.

     

    1. żądania usunięcia danych

    Krótkie podsumowanie prawa:

    Istnieją sytuacje, w których możesz nam nakazać usunięcie Twoich danych osobowych, co obejmuje (ale nie ogranicza się do) przypadków, gdy

    - nie istnieje już potrzeba, abyśmy przechowywali Twoje dane;

    - skutecznie zgłosiłaś/-eś sprzeciw ogólny (wymieniony w punkcie 2 powyżej);

    - wycofałaś/-eś swoją zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych osobowych (i nie mamy żadnych innych podstaw, aby z nich korzystać);

    - przetwarzaliśmy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem.

     

    1. przenoszenia danych

    Krótkie podsumowanie prawa:

    Prawo do przenoszenia danych to nowe prawo umożliwiające każdej osobie w UE na przekazywanie jej danych pomiędzy organizacjami. Skorzystanie z niego nie będzie wiązać się z dodatkowymi opłatami, pozwalając klientom przełączać się pomiędzy dostawcami usług. Będzie polegało na transmisji i dostarczeniu danych osobowych drogą elektroniczną w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i nadającym się do maszynowego odczytu formacie, takim jak JSON, wykorzystywanym przez Tesco.

     

    Aby skorzystać z tego prawa zgłaszając żądanie przeniesienia danych, prosimy o kontakt telefoniczny na numer: 800 105 104

    Wedle Twojego wyboru, dane mogą zostać przesłane do Ciebie lub do wskazanej przez Ciebie osoby trzeciej.

     

    1. wniesienia skargi do organu nadzorczego ds. ochrony danych:

     

    Chcielibyśmy mieć szansę rozwiązania wszelkich Twoich skarg, jednakże masz również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego ds. ochrony danych osobowych, na temat sposobu, w jaki wykorzystaliśmy Twoje dane osobowe. Poniżej znajdują się dane kontaktowe organu nadzorczego.

     

    Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (GIODO), ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, Polska

    Tel. +48 22 53 10 440

    Fax +48 22 53 10 441

    e-mail: kancelaria@giodo.gov.pl; desiwm@giodo.gov.pl

    Strona internetowa: http://www.giodo.gov.pl/

     

     

    Back to top  icon_contract

    Więcej informacji na temat Twoich praw do ochrony danych

    Więcej szczegółów na temat praw związanych z ochroną danych osobowych znajduje się również na stronie internetowej organu nadzorczego ds. ochrony danych osobowych, o którym mowa powyżej. Jeżeli chcesz uzyskać od nas więcej informacji na temat tych praw, prosimy zapoznać się z sekcją "Jak się z nami skontaktować" poniżej.

    Back to top  icon_contract

    Jak się z nami skontaktować

    W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących sposobu, w jaki zbieramy, przechowujemy i wykorzystujemy dane osobowe prosimy o kontakt:

    Telefon: 800 105 104

    Lub napisz do nas na adres:

    TESCO (Polska) Sp. z o. o., ul. Kapelanka 56, 30-347 Kraków

     

    Wojciech Cyga - Nasz Inspektor Ochrony Danych

    Z naszym Inspektorem Ochrony Danych osobowych można skontaktować się za pomocy poczty elektronicznej:

     

    Ta Polityka w wersji 1.0 obowiązuje od dnia 10 maja 2018 r.

    Ostatnia aktualizacja: N/A

    Back to top  icon_contract
    Tesco zastrzega sobie prawo do zmiany Polityki w każdej chwili, dlatego prosimy wracać do niej co jakiś czas, aby pozostać na bieżąco.