Co wydarzyło się w I semestrze trwającej właśnie edycji „Od uprawy do potrawy”?

Co wydarzyło się w I semestrze trwającej właśnie edycji „Od uprawy do potrawy”?

Marzec 2019

3. edycja programu trwa w najlepsze, a my mamy za sobą jego pierwszą część, czyli semestr zimowy. Popularność programu rośnie, co skutkuje przede wszystkim wzrostem liczby odwiedzających nas szkół i dzieci, które dowiadują się, jak zdrowo się odżywiać, jak czytać etykiety i jak śledzić drogę, jaką przebywają produkty, nim trafią na ich talerze. Czas na małe podsumowanie!


Możemy pochwalić się imponującymi liczbami, takimi jak ponad 4 tys. uczniów biorących udział w wycieczkach do naszych sklepów czy ponad 2,5 tys. nauczycieli. Szczegóły znajdziecie w infografikach poniżej. Przy tej okazji dziękujemy naszym Społecznikom, którzy wkładają w Ekspedycje Smaku całe swoje serce!