Przepisy Zupa z soczewicy

Składniki

120 g soczewicy czerwonej

1 cebula

4 płaskie łyżki przyprawy typu „vegeta” lub 2 kostki rosołowe wołowe

50 g masła

1 i ¼ l wody

szczypta posiekanej świeżej mięty

½ pęczka natki pietruszki

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Soczewicę wypłucz dobrze w zimnej wodzie. Do gotującej się wody wsyp wypłukaną soczewicę.  Dodaj sól, 4 łyżeczki vegety i drobno pokrojoną cebulę zeszkloną na maśle. Gotuj, aż soczewica stanie się miękka (do powstania musu).

Przed podaniem posyp zupę łyżką posiekanej pietruszki i szczyptą posiekanej świeżej mięty.

Jeżeli nie używasz w swojej kuchni produktów instant, ugotuj własny rosół wołowy lub drobiowy. Pamiętaj, aby przed zalaniem soczewicy rosołem wyjąć z niego warzywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4