Przepisy Zupa z pietruszką
Składniki
1/2 kg ziemniaków
1 pęczek pietruszki
1 cebula
2 kostki rosołowe
ok. 1 l wody
2 łyżki cytryny
1 łyżeczka masła
2 łyżki śmietany
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem, następnie odcedź. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. 2 kostki rosołowe rozpuść 1 litrze wody. Pietruszkę umyj, strząśnij nadmiar wody i drobno posiekaj. Ziemniaki, podsmażoną cebulkę, 2 łyżki śmietany i posiekaną pietruszkę zmiksuj razem z bulionem z kostki. Całość przelej do rondelka, dodaj przyprawy, sok z cytryny i doprowadź do wrzenia. Podawaj od razu z listkami pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
150 min.
Dania główne