Przepisy Zupa z patisonów

Składniki

2 średniej wielkości patisony

1 cebula

1 marchewka

1 łyżka masła

2 łyżki śmietany kwaśniej

1 ząbek czosnku

1 szkl. wody

przyprawy: szczypta curry, pieprz cayenne, sól morska

Opis

Patisony przekrój na połowy, wyjmij pestki z miękiszem. Łyżką lub nożem wyskrob cały miąższ ze ścianek patisonów i przełóż do garnka z cienkim dnem. Marchew obierz i umyj, pokrój w plastry, cebulę obierz i posiekaj. Warzywa dodaj do patisonów w garnku. Następnie dodaj masło i podsmaż na wolnym ogniu (ok. 10 min). Zalej wodą, dodaj sól i zagotuj ok. 20 min, aby składniki zmiękły. Czosnek posiekaj, dodaj do zupy, dodaj resztę przypraw i wszystko zmiksuj na mus. Następnie lekko podgrzej, przelej do miseczek i ozdób kropelkami śmietany oraz pietruszką. Zupę możesz podawać w skorupce po patisonach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4