Przepisy Zupa z kolendry
Składniki
1 l rosołu z kostki lub z warzyw
1 szkl. posiekanej kolendry
2 ząbki czosnku
1 cebula
garść orzechów nerkowca
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany
sos sojowy do smaku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Listki kolendry umyj i posiekaj. Następnie zalej je gorącym rosołem. Cebulkę, czosnek drobno posiekaj, orzechy pokrusz i podsmaż wszystko razem na maśle. Do wywaru z kolendrą dodaj warzywa podsmażone na patelni i wszystko zmiksuj. Następnie przelej do garnka, dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym i całość podgrzej. Zupę podawaj ze śmietaną i grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
25 min.
Zupy
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne