Przepisy Zupa z kolendry

Składniki

1 l rosołu (z kostki lub z warzyw)
1 szklanka świeżej kolendry (posiekanej)
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 garść orzechów nerkowca
2 łyżki masła
2 łyżki śmietany kwaśnej
sos sojowy (do smaku)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Listki kolendry umyj i posiekaj. Następnie zalej je gorącym rosołem. Cebulkę, czosnek drobno posiekaj, orzechy pokrusz i podsmaż wszystko razem na maśle. Do wywaru z kolendrą dodaj warzywa podsmażone na patelni i wszystko zmiksuj. Następnie przelej do garnka, dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym i całość podgrzej. Zupę podawaj ze śmietaną i grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
85 min.
Zupy
2 3 4