Przepisy Zupa z kalarepki
Składniki
​1 duża kalarepka
ok. 30 g masła
2 małe ziemniaki młode
1 mała marchew
2/3 szkl. mleka
1-2 łyżki śmietany kwaśniej 18%
2/3 l wody
2 ziarna pieprzu
1/2 pęczka koperku
Opis

Kalarepkę, marchewkę obierz i umyj, pokrój w półplastry. Ziemniaki obierz i umyj, pokrój w małą kostkę. Wszystkie warzywa włóż do garnka i zalej mlekiem, dodaj masło, dużą szczyptę soli i ziarna pieprzu – całość gotuj ok. 15 min na średnim ogniu, pod przykryciem. Następnie wlej odmierzoną wodę, wymieszaj i gotuj następne 15 min, aż warzywa będą miękkie. Zupę dopraw do smaku solą i zdejmij z palnika. Śmietanę rozmieszaj z kilkoma łyżkami wywaru z zupy i wlej ją do garnka. Koperek umyj i posiekaj drobno. Dodaj do zupy i natychmiast podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4