Przepisy Zupa węgierska z kiełbasą
Składniki
200 g ulubionej kiełbasy
5 średnich ziemniaków
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
1 duży pomidor
1 zielona papryka
1 ząbek czosnku
2-3 łyżki oleju do smażenia
1/2 łyżeczki kminku
1 łyżka czerwonej słodkiej papryki w proszku
Opis

Marchew, cebulę i pietruszkę obierz i umyj. Cebulę posiekaj w kostkę, usmaż na oleju, posyp słodką papryką. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry i dodaj do cebuli. Duś razem pod przykryciem na średnim ogniu ok. 8 minut. Następnie dodaj trochę wody, dopraw solą i pieprzem. Odczekaj chwilę i dodaj tyle wody, ile chcesz mieć zupy.

Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę i pietruszkę w plasterki – dodaj do zupy. Dopraw kminem, wyciśniętym ząbkiem czosnku. Następnie dołóż paprykę pokrojoną w dużą kostkę i pomidora pokrojonego w dość sporą kostkę. Wszystko duś do miękkości na średnim ogniu. Podawaj od razu gorącą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
150 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne