Przepisy Zupa szczypiorkowa z jajkiem

Składniki

1 l bulionu (kostka bulionowa)

2 marchewki

100 g masła

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 pęczki szczypiorku

2 jajka na twardo

przyprawy: sól, pieprz biały

Opis

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie je przestudź. Szczypiorek posiekaj drobno i podsmaż ok. 5 min na roztopionym maśle. Kostkę bulionową rozpuść w 1 litrze gorącej wody. Następnie zalej nim szczypior na patelni. Marchewkę drobno posiekaj i dodaj do wywaru. Gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem aż marchew będzie miękka (ok. 20 min). Mąkę ziemniaczaną rozpuść w kilku łyżkach zimnej wody i wlej do bulionu. Zamieszaj. Zupę dopraw pieprzem i solą do smaku. Jajka obierz i przekrój na połowę, dodaj do zupy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4