Przepisy Zupa serowa
Składniki
​1/4 główki kapusty białej
300 g sera żółtego
1/2 szkl. białej fasoli
1 por
1 cebula
3 łyżki śmietany
1 łyżka masła do smażenia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Fasolę przepłucz i zalej 1,5 litra wody. Pozostaw na noc. Następnie zagotuj ją, w tej samej wodzie, w której się moczyła; po 15 min gotowania posól. Gotuj, aż fasola będzie miękka.

Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Pora przekrój wzdłuż na pół, dokładnie umyj dokładnie i pokrój w cienkie plasterki.

Masło rozpuść na patelni, na wolnym ogniu, aby się nie przypaliło. Następnie dodaj wszystkie warzywa i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 25 min. Wywarem z fasoli podlej warzywa i zagotuj. Wlej zawartość patelni do garnka z wywarem z fasoli i zagotuj. Zestaw z palnika. Ser zetrzyj na tarce, dodaj go do zupy i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i wymieszaj raz jeszcze.

Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną pietruszką. Możesz także posypać ją startym serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4