Przepisy Zupa rybna
Składniki
karp (głowa i mięso)
1 pietruszka (duża)
2 marchewki
¼ selera naciowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
5 szt. czarnego pieprzu
3 szt. ziela angielskiego
sól
olej
pietruszka
Sposób przygotowania
1
Oczyszczoną głowę i mięso z karpia lub innej ryby umieść w garnku, zalej zimną wodą, dodaj pieprz, przyprawy, cebulę i czosnek. Gotuj przez pół godziny we wrzącej wodzie.
2
Odlej bulion, wyjmij mięso poza głową, pokrój na kawałki.
3
Pokrój oczyszczone warzywa w kosteczkę i podsmaż na oleju.
4
Zalej bulionem rybnym i gotuj, aż warzywa zmiękną.
5
Włóż ugotowane mięso do przygotowanej zupy. Dodaj sól i przyprawy według uznania.
6
Włóż ugotowane mięso do przygotowanej zupy. Dodaj sól i przyprawy według uznania.
7
Serwuj zupę obsypaną świeżą pietruszką.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.03-27.03.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4