Przepisy Zupa rybna

Składniki

karp (głowa i mięso)

1 pietruszka (duża)

2 marchewki

¼ selera naciowego

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 liść laurowy

5 szt. czarnego pieprzu

3 szt. ziela angielskiego

sól

olej

pietruszka

Sposób przygotowania

1

Oczyszczoną głowę i mięso z karpia lub innej ryby umieść w garnku, zalej zimną wodą, dodaj pieprz, przyprawy, cebulę i czosnek. Gotuj przez pół godziny we wrzącej wodzie.

2

Odlej bulion, wyjmij mięso poza głową, pokrój na kawałki.

3

Pokrój oczyszczone warzywa w kosteczkę i podsmaż na oleju.

4

Zalej bulionem rybnym i gotuj, aż warzywa zmiękną.

5

Włóż ugotowane mięso do przygotowanej zupy. Dodaj sól i przyprawy według uznania.

6

Włóż ugotowane mięso do przygotowanej zupy. Dodaj sól i przyprawy według uznania.

7

Serwuj zupę obsypaną świeżą pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4