Przepisy Zupa rybna
Składniki
1 kg ryb morskich
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
½ szklanki oliwy
4 kromki bułki pszennej
1 i ½ l wody
1 łyżeczka słodkiej papryki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu usmaż cebulę, dodaj kawałki ryb, roztarty czosnek i paprykę. Zalej wodą i gotuj przez 25 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Przygotuj grzanki: kromki bułki pszennej podpiecz przez ok. 5 min. w nagrzanym do temperatury 200° piekarniku.

Przed podaniem posyp natką pietruszki. Grzanki podawaj na osobnym talerzyku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje