Przepisy Zupa porowa z nutą korzenną

Składniki

2 l bulionu warzywnego

2 duże pory

4–5 dużych ziemniaków

3 gwiazdki anyżowe

1/3 kulki gałki muszkatołowej

1 pęczek koperku

śmietana do zup

2 łyżki masła klarowanego

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Opis

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Odetnij ciemną część porów (wykorzystaj tylko tę jasną) i końcówki. Ściągnij zewnętrzne liście i przekrój pory na pół. Pokrój w cienkie półplasterki. W garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Dodaj gwiazdki anyżowe i zetrzyj gałkę muszkatołową. Smaż chwilkę, a następnie dodaj ziemniaki i lekko podsmaż. Dodaj pory i duś aż zmiękną. Zalej warzywa bulionem i zagotuj. Dodaj do zupy śmietanę i drobno pocięty koperek. Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
20 min.
Zupy
2 3 4