Przepisy Zupa pomidorowa z popcornem

Składniki

2 łyżeczki oliwy z oliwek

3 duże ząbki czosnku

1 łyżka soli

½ łyżki suszonej czerwonej papryki

800 g pomidorów z puszki

1,5 szklanki bulionu

½ szklanki gęstej śmietany

pieprz czarny mielony

liście bazylii

sól

popcorn

Sposób przygotowania

1

Usmaż na gorącym oleju przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek i suszoną paprykę. Gdy czosnek się zarumieni, dodaj sól.

2

Przełóż zawartość patelni do garnka z pomidorami. Dodaj bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut.

3

Miksuj całość, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj śmietanę i posiekaną bazylię.

4

Podawaj z liśćmi bazylii i popcornem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4