Przepisy Zupa ogórkowa

Składniki

300 g ogórków kiszonych
40 g masła
1 marchew
50 g selera naciowego
2 ziemniaki
¼ natki pietruszki
1 l bulionu warzywnego
2 gałązki natki pietruszki
2 gałązki świeżego koperku
60 g śmietany kwaśnej

Opis

Ogórki kwaszone zetrzyj na tarce do miski. Warzywa obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Seler naciowy przekrój wzdłuż i też pokrój w kostkę. W garnku wstaw do gotowania bulion warzywny i wsyp wszystkie surowe warzywa z wyjątkiem ogórków. 

Równocześnie na patelni rozgrzej masło i podsmaż ogórki kiszone. Poprawi to smak powstającej zupy i podniesie aromat samych ogórków. Jak tylko warzywa zmiękną, dodaj podsmażone ogórki i gotuj dalej zupę przez kolejne 15 minut. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. W następnej kolejności posiekaj koperek i dodaj do zupy. 

W miseczce część kwaśnej śmietany wymieszaj z chochelką gorącej zupy. Tak zahartowaną śmietanę wlej do zupy i wymieszaj. Wlej zupę na talerz, dekoracyjnie na środek nałóż kleks śmietany i udekoruj listkami koperku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8