Przepisy Zupa neapolitańska

Składniki

1 l bulionu mięsnego (może być z kostki instant)

50 g sera gouda

1 marchew

biała cześć pora

1 korzeń pietruszki

kawałek selera

150 g makaronu

30 ml śmietany 18%

przyprawy: oregano, majeranek, sól, ziarna pieprzu

Opis

Zagotuj bulion i dodaj do niego kilka ziaren pieprzu. Marchew, seler i pietruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Por przetnij wzdłuż na pół i dokładnie umyj, a następnie pokrój w półplasterki. Wrzuć warzywa do gotującego się bulionu, dopraw oregano i majerankiem. Gotuj wszystko do miękkości przez ok. 20 min. Pod koniec wrzuć makaron i podgotuj chwilę, aby zmiękł. Odlej trochę zupy, poczekaj aż ostygnie, wymieszaj ze śmietaną i całość wlej ponownie do zupy.

Ser zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Przed podaniem posyp zupę w talerzach startym serem i udekoruj listkiem zielonej pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4