Przepisy Zupa morska

Składniki

50 g masła

1 starta marchewka

2 drobno posiekane cebule

1 l rosołu warzywnego domowej roboty lub z kostki instant

250 ml białego wytrawnego wina

2 łyżki mąki

2 żółtka

250 g owoców morza

pietruszka do przybrania

przyprawy: pieprz, sól

Opis

W garnuszku rozpuść masło, przesmaż marchewkę z cebulą przez ok. 5 min, od czasu do czasu mieszając. Dodaj bulion i gotuj 15 min.
Dolej wino, mąkę rozprowadź w 1/4 szklanki zimnej wody i wlej do zupy. Wymieszaj. Zagotuj. Żółtka wymieszaj w kubku z chochlą rosołu i wlej do zupy.
Dodaj przelane gorącą wodą owoce morza, podgrzej i dopraw solą i pieprzem.
Posyp pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Desery
2 3 4