Przepisy Zupa miso z grzybami shitake
Składniki
100 g sera tofu
100 g grzybów shitake
1 duża marchewka
1 mała pietruszka
1/2 selera
1 por
1/2 białej rzodkwi
2 łyżki pasty miso
Opis

Marchew, pietruszkę, selera i rzodkiew umyj, obierz i pokrój na kawałki. Pora umyj i posiekaj w plastry. Grzyby umyj i odetnij końcówki nóżek. Przygotowane warzywa i grzyby zalej 1 litrem wrzątku i gotuj przez 50 minut. Następnie odcedź warzywa (nie będa już potrzebne) oraz grzyby, a do wywaru dodaj pastę miso. Tofu pokrój w kostkę, nałóż do miseczek i zalej wywarem z miso. Dodaj ugotowane grzyby.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne