Przepisy Zupa krem z marchwi
Składniki
250 g marchwi
2 średnie ziemniaki
1/4 cebuli
1/2 ząbka czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
500 ml bulionu drobiowego
przyprawy: imbir mielony i sól do smaku
Opis

Warzywa dokładnie umyj i obierz. Marchew zetrzyj na tarce, a ziemniaki pokrój w kostkę. Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Oliwę rozgrzej w rondelku i zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dodaj rozdrobnione warzywa, a po chwili zalej całość bulionem. Gotuj aż warzywa zmiękną. Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj. Dopraw imbirem i solą. Zupę możesz podać z odrobiną śmietany.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Zupy