Przepisy Zupa krem z kalafiora
Składniki
1 kalafior (ok. 800 g)
1 mała cebula
300 g tartego sera (cheddar)
750 ml bulionu lub wody
250 ml słodkiej śmietanki 18%
1 łyżka musztardy
olej
sól
czarny pieprz
pietruszka
1 bułka
Sposób przygotowania
1
Zetrzyj ser, pokrój cebulę w kosteczkę a kalafiora na różyczki.
2
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i podsmaż. Następnie dorzuć kalafiora i smaż przez około 4 minuty.
3
Wlej do patelni wodę lub bulion, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez około 15 minut, aż kalafior będzie miękki
4
Wymieszaj całość na purée, dodaj słodką śmietanę, musztardę, starty ser i podgrzewaj aż ser się roztopi.
5
Przekrój bułkę na pół i podsmaż na patelni bez oleju.
6
Zupę serwuj z bułką, przyprawioną pietruszką i lekko obsypaną serem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4