Przepisy Zupa krem z kalafiora

Składniki

1 kalafior (ok. 800 g)

1 mała cebula

300 g tartego sera (cheddar)

750 ml bulionu lub wody

250 ml słodkiej śmietanki 18%

1 łyżka musztardy

olej

sól

czarny pieprz

pietruszka

1 bułka

Sposób przygotowania

1

Zetrzyj ser, pokrój cebulę w kosteczkę a kalafiora na różyczki.

2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i podsmaż. Następnie dorzuć kalafiora i smaż przez około 4 minuty.

3

Wlej do patelni wodę lub bulion, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez około 15 minut, aż kalafior będzie miękki

4

Wymieszaj całość na purée, dodaj słodką śmietanę, musztardę, starty ser i podgrzewaj aż ser się roztopi.

5

Przekrój bułkę na pół i podsmaż na patelni bez oleju.

6

Zupę serwuj z bułką, przyprawioną pietruszką i lekko obsypaną serem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4