Przepisy Zupa krem z dyni z prażonymi pestkami

Składniki

1/2 średniej dyni

1 fenkuł (koper włoski)

3 ziemniaki

1/2 jabłka

1 l bulionu warzywnego lub drobiowego

1 łyżka oleju kokosowego

2/3 łyżeczki gałki muszkatołowej

śmietanka kokosowa do dekoracji

pestki dyni

sól

Sposób przygotowania

1

Dynię pokrój w kostkę.

2

Koper włoski oczyść z zewnętrznych liści. Pokrój w plastry, a następnie w kostkę.

3

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę.

4

Jabłko obierz i połówkę pokrój w kostkę.

5

Rozgrzej w garnku olej. Dodaj dynię, koper i ziemniaki. Smaż 5 minut, często mieszając. Dodaj jabłko i smaż jeszcze chwilkę.

6

Wlej bulion tak, aby zakryć zawartość garnka. Pozostały bulion możesz wykorzystać w dalszej części gotowania do nadania zupie odpowiedniej konsystencji.

7

Dopraw zupę do smaku i zmiksuj. Jeżeli jest za gęsta, dodaj bulion.

8

Pestki dyni upraż na suchej patelni. Zupę podawaj z kleksem śmietany i pestkami dyni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4