Przepisy Zupa krem z cukinii z ryżem Basmati
Składniki
2 łyżki masła
1 mała cebula
2 średnie żółte cukinie
1 duża marchewka
1 op. włoszczyzny
2 szkl. bulionu
2 ząbki czosnku
chilli
świeżo mielony pieprz kolorowy
100 g ryżu Basmati
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
Opis

W dużym garnku zeszklij na maśle pokrojoną cebulę. Przepołów nieobrane cukinie, wydrąż pestki ze środka, a następnie pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Obierz marchewkę i również pokrój ją w kostkę lub zetrzyj. Warzywa i włoszczyznę wrzuć do garnka, zalej rosołem i gotuj, aż będą miękkie. Zmiksuj, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku przyprawami.

Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj. Z masy uformuj kulki. Podawaj z zupą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Zupy
2 miesiące temu
75 min.
Desery