Przepisy Zupa krem paprykowo-cebulowa
Składniki
5 czerwonych papryk
10 średnich cebul
50 g masła
3 kostki rosołowe drobiowe Tesco
2 łyżki oleju
1 i 1/2 l wody
3 kromki tosta pszennego Tesco
1 natka pietruszki
przyprawy: przyprawa warzywna Tesco, szczypta pieprzu, chilli  
Opis

Papryki pokrój na kawałki, wytnij gniazda nasienne i włóż do nagrzanego piekarnika z funkcją grill. Grilluj ok. 10 min w temp. 200º. Obierz papryki ze skórki. Cebule pokrój w plastry. Rozgrzej na patelni olej oraz masło i zeszklij cebule. Do cebuli dodaj obraną ze skórki, pokrojoną w plastry paprykę. Następnie dodaj 1/2 łyżeczki przyprawy warzywnej, szczyptę chilli i pieprzu. Smaż przez ok. 5 min. 

W osobnym naczyniu zalej wrzątkiem 3 kostki rosołowe i dokładnie wymieszaj. Wlej wywar do warzyw. Duś pod przykryciem ok. 20 min. Następnie całość dokładnie zmiksuj. Zupę podawaj z grzankami. 3 kromki chleba tostowego pokrój w kostkę, wsyp na rozgrzaną patelnię. Po minucie będą gotowe. 

Udekoruj zupę natką pietruszki. Smakuje pysznie również na drugi dzień. Można ją także zamrozić.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Dania główne