Przepisy Zupa kalafiorowa
Składniki
200 g filetu z kurczaka
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
½ kalafiora
½ pęczka koperku
4 -5 łyżek śmietany 18%
1 łyżka masła
3 l bulionu warzywnego
przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie
Opis

Mięso umyj, wrzuć do gotującego się bulionu. Umytego kalafiora podziel na małe bukieciki. Resztę warzyw obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do bulionu warzywa i łyżkę masła. Gotuj przez ok. 25 min, dodając pod koniec liść laurowy i ziele angielskie.

Śmietanę rozrób z wywarem z zupy. Wyjętą z zupy pierś z kurczaka pokrój na kawałeczki.

Ugotowane mięso układaj w talerzach, zalej zupą. Przed podaniem posyp koperkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne