Przepisy Zupa fasolowa
Składniki
1 szkl. białej fasoli
4 ziemniaki
1/2 cebuli
2 marchewki
kawałek selera
2 l wody
2 ząbki czosnku
​3 ziarna ziela angielskiego
1 liść laurowy
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Opis

Fasolę kilkakrotnie przepłucz, a następnie przełóż do miski i zalej na noc zimną wodą. Następnie fasolę wraz z wodą, w której się moczyła przełóż do garnka i dolej 2 l wody. Dodaj sól, pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie. Możesz też dodać do smaku odrobinę sosu sojowego.

Gotuj pod przykryciem przez ok. 25 min. Cebulę, marchew, ziemniaki i seler umyj i obierz, a następnie pokrój w kostkę i dodaj do gotującego się wywaru z fasoli. Gotuj jeszcze na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU ok. 30 min, aż warzywa będą miękkie. Czosnek obierz, pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Przypraw do smaku majerankiem oraz pieprzem i chwilę podgotuj. Podawaj gorącą z grzankami z chleba pszennego posmarowanymi masłem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4