Przepisy Zupa chińska
Składniki
300 g schabu wieprzowego bez kości
1 l bulionu z kurczaka lub włoszczyzny
5 cm korzenia imbiru
1 ząbek czosnku
1/2 główki kapusty pekińskiej średniej wielkości
250 g makaronu ryżowego
10 pieczarek
2 dymki
5 łyżek sosu sojowego
2 łyżki cukru lub miodu
Opis

Do gorącego gotowego wywaru dodaj zmiażdżony czosnek, pokrojony w plastry nieobrany ze skóry imbir oraz sos sojowy do smaku (ok. 2 łyżki).

Schab pokrój w dość cienkie plastry (nie rozbijaj ich) i wrzuć do rondla z wywarem – gotuj 4 minuty. Schab wyjmij i przełóż na patelnię, dodaj 3 łyżki sosu sojowego oraz cukier lub miód. Następnie zalej kilkoma łyżkami wywaru i smaż na średnim ogniu 4 minuty, aż mięso stanie się miękkie i rumiane.

Do rondla z wywarem dodaj przecięta na pół kapustę pekińską. Następnie wrzuć makaron oraz umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko podgotuj przez maks. 5 minut. Podawaj w małych miseczkach z kawałkami warzyw, mięsem i posypane dymką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
210 min.
Desery
2 miesiące temu
25 min.
Desery