Przepisy Zupa chińska

Składniki

300 g schabu wieprzowego bez kości

1 l bulionu z kurczaka lub włoszczyzny

5 cm korzenia imbiru

1 ząbek czosnku

1/2 główki kapusty pekińskiej średniej wielkości

250 g makaronu ryżowego

10 pieczarek

2 dymki

5 łyżek sosu sojowego

2 łyżki cukru lub miodu

Opis

Do gorącego gotowego wywaru dodaj zmiażdżony czosnek, pokrojony w plastry nieobrany ze skóry imbir oraz sos sojowy do smaku (ok. 2 łyżki).

Schab pokrój w dość cienkie plastry (nie rozbijaj ich) i wrzuć do rondla z wywarem – gotuj 4 minuty. Schab wyjmij i przełóż na patelnię, dodaj 3 łyżki sosu sojowego oraz cukier lub miód. Następnie zalej kilkoma łyżkami wywaru i smaż na średnim ogniu 4 minuty, aż mięso stanie się miękkie i rumiane.

Do rondla z wywarem dodaj przecięta na pół kapustę pekińską. Następnie wrzuć makaron oraz umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko podgotuj przez maks. 5 minut. Podawaj w małych miseczkach z kawałkami warzyw, mięsem i posypane dymką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4