Przepisy Zupa cebulowa z serem i grzankami
Składniki
1 kg cebuli
100 g sera żółtego (w kostce, najlepiej parmezan)
4  - 5 łyżek masła
1 i 1/4 l bulionu (lub rosołu)
4 kromki chleba żytniego lub 2 bułki pszenne
przyprawy: sól, suszone chilli
Opis

Obraną i pokrojoną w cienkie plastry cebulę zrumień na maśle na jasnozłoty kolor. Oprósz cebulę mąką i szybko zmniejsz temperaturę. Cały czas mieszając zrumień mąkę na wolnym ogniu.

Zalej cebulę rosołem, posól i zagotuj cały czas mieszając. Wyjmij cebulę z zupy. Przetrzyj ją przez cedzak, dodaj z powrotem do zupy.

Przygotuj grzanki: pokrój w kostkę chleb żytni lub bułkę pszenną i podpiekaj w piekarniku ok. 10 min w temperaturze 200°. Drobno zetrzyj ser żółty na tarce.

Przed podaniem posyp zupę startym serem i suszonym chilli. Możesz udekorować gałązkami kopru. Podawaj z grzankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4