Zrolowany z przyprawami boczek pieczony
Składniki
1 kg boczku wieprzowego
2 łyżki musztardy
5 ząbków czosnku
3- 4 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
Opis

Boczek umyj. Ostrożnie tnij mięso wzdłuż na grubości, tak by nie przeciąć go do końca i po rozłożeniu uzyskać cienki płat prawie o podwójnej długości. Rozbij boczek tłuczkiem na grubość ok. 1 cm. Posmaruj musztardą i wyciśniętym czosnkiem. Posyp solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Tak przygotowane mięso zwiń ciasno w rulon i obwiąż nicią kuchenną. Nagrzej piekarniki do temperatury 175°. Boczek przełóż do brytfanki, podlej olejem, wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 1 godz. 30 min. Podawaj na zimno. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne