Zrazy zawijane z farszem z grzybów leśnych
Składniki
700 g rostbefu wołowego
150 g grzybów suszonych
4 łyżki mąki
2 cebule
100 g margaryny
70 ml oleju
przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Opis

Mięso umyj, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Grzyby gotuj przez ok. 15 min. Następnie odcedź je i pokrój w kostkę (kilka grzybków zostaw, aby później dodać do sosu). Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Na patelni rozpuść margarynę i podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone grzybki, dopraw do smaku solą i pieprzem. Każdy plasterek mięsa przypraw solą i pieprzem, nałóż farszu grzybowego i zawijaj w roladki (możesz spiąć wykałaczką). Gotowe roladki obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju.

Usmażone roladki przełóż do garnka i zalej ok. ½ l wody. Dodaj pozostawione wcześniej grzyby, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem i duś pod przykryciem przez ok. 50 min. W naczyniu wymieszaj wodę z mąką, tak aby nie było grudek. Otrzymaną zawiesiną zagęść sos.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje