Przepisy Zrazy wołowe z miodem

Składniki

​800 g polędwicy wołowej

2 łyżki masła

50 ml nalewki miodowej

100 ml miodu pitnego

60 g suszonych prawdziwków

800 g ziemniaków (typ kulinarny A**)

200 ml gęstej, kwaśnej śmietany

1 łyżeczka mąki

przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz

Opis

Grzyby zalej 750 ml wody i gotuj do miękkości, osoliwszy wywar. Odcedź i pokrój w paski, wywar zachowaj. Oczyszczone z błon mięso pokrój w plastry grubości dwóch palców. Każdy plaster lekko nagnieć dłonią, oprósz solą i pieprzem, szybko obsmaż na mocnym ogniu z obu stron, wlej nalewkę, podpal.

Gdy się wypali, wlej miód pitny, zagotuj. Ułóż mięso w rondlu, przekładając grzybami. Wlej sos ze smażenia, wlej gorący wywar spod grzybów, zagotuj. Przykryj i duś na małym ogniu 20 min. Dodaj obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, przykryj i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE 15 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką i zagotuj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4