Przepisy Ziołowe kuleczki z sera białego

Składniki

250 g twarogu białego

po 4 łyżki posiekanego: koperku, pietruszki, szczypiorku

100 ml śmietany 18%

4 duże marchewki

3 łyżki cukru

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Marchewkę obierz, umyj, pokrój w plastry i gotuj ok. 20 min. Następnie odcedź, włóż do miksera, dodaj cukier i zmiksuj na puszyste puree (możesz też zmiksować blenderem).

Na pergaminie rozsmaruj cienką warstwę musu marchewkowego i piecz w temp. 120° przez ok. 20 min. Pamiętaj, że masa nie może za bardzo wyschnąć, więc sprawdzaj co jakiś czas, czy nie jest za bardzo wysuszona. Wyjmij z piekarnika pergamin i podważ lekko nożem, oddzielając mus od papieru. Następnie porwij na kawałki, przypominające płatki kwiatów.

Twarożek przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę i przypraw solą i pieprzem. Następnie w dłoniach lub łyżką do lodów formuj kuleczki. Drobno posiekane zioła przesyp na talerz i obtaczaj w nich kuleczki. Gotowe ułóż na talerzach, wetknij po bokach płatki z marchewkowego musu i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4