Przepisy Zimne nóżki (galareta wieprzowa z nóżek i golonki)

Składniki

600 g golonki

800 g nóg wieprzowych

1 cebula

1 główka czosnku

1 marchew

1 pietruszka

1 seler

1 łyżka żelatyny

1 ugotowane  na twardo jajko

natka pietruszki do dekoracji

przyprawy: sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe

Opis

Umyte golonki i nóżki włóż do garnka, zalej wodą tak aby były przykryte. Dodaj obrane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól, pół główki obranego czosnku i gotuj przez 3 godz. na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU. Gdy golonka będzie miękka, a nóżki ugotowane do miękkości, wyjmij z wody mięso i oddziel od skóry, kości i tłuszczu. Wywar przecedź przez sito. Dodaj do niego żelatynę. Marchew z wywaru pokrój w kostkę, a mięso posiekaj. Jajko pokrój w plasterki. W salaterkach układaj na spodzie plasterek jajka, listki natki pietruszki i kostki marchewki. Na to wyłóż mięso i zalewaj przygotowanym wywarem. Po ostygnięciu wstaw do lodówki aż do stężenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.11-27.11.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4