Przepisy Ziemniaki zapiekane z łososiem i kaparami

Składniki

10 większych ziemniaków

1/2 łyżeczki ostrej papryki

2 łyżeczki słodkiej papryki

2 łyżeczki tymianku

1 łyżka soli

5 łyżek oleju

100 g łososia wędzonego

250 g jogurtu greckiego

4 kopiaste łyżki majonezu

100 g kaparów

1/2 cebuli

natka pietruszki lub koperek

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ziemniaki wyszoruj i obgotuj w wodzie przez 15 minut. Lekko przestudzone ziemniaki przekrój na pół, tworząc w ten sposób łódeczki. Dodaj do ziemniaków przyprawy, olej i wymieszaj tak, aby obtoczyć je przyprawami. Ziemniaki piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez ok. 30 minut do ich zezłocenia się.

Majonez połącz z jogurtem. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, kapary odsączone z zalewy (kilka zostaw do dekoracji). Dopraw solą i pieprzem. Na połówki przestudzonych ziemniaków wyłóż majonez z przyprawami. Na wierzchu ułóż kawałki łososia, kapary oraz udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4