Przepisy Ziemniaki faszerowane chilli con carne
Składniki
5 ziemniaków
250 g mięsa mielonego wołowego
1/2 papryki czerwonej
3 łyżki kukurydzy
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
2 papryczki chilli lub chilli w proszku
1/2 puszki pomidorów
2 łyżki oliwy do smażenia
przyprawy: kmin, oregano, pieprz i sól
Opis

Ziemniaki umyj dokładnie i ugotuj w mundurkach z łyżką soli na wolnym ogniu, aby nie popękały. W tym czasie na oliwie podsmaż mięso, dodaj posiekaną cebulę, paprykę, sól i pieprz. Wszystko razem duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  ok. 10 min, następnie dodaj fasolę, kukurydzę, pomidory w puszce, czosnek i wszystkie przyprawy wraz z chilli. Całość wymieszaj i duś jeszcze przez kolejne 15 min. Gdy ziemniaki się ugotują, przestudź je i natnij na krzyż, wycinając miejsce na farsz. Podawaj ciepłe.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje