Przepisy Ziemniaczane łódeczki z ziołami i dipem

Składniki

100 g twarożku śmietankowego

150 g jogurtu naturalnego

2 duże ziemniaki

garść rukoli

1/2 pęczka szczypiorku

kilka gałązek zielonej pietruszki

oliwa z oliwek

przyprawy: sól

Opis

Umyj ziemniaki i włóż do garnka z osoloną wodą. Zagotuj, a następnie gotuj przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągnij ziemniaki z wody i odstaw na 5 minut. Nastaw piekarnik z termoobiegiem na 190°. W czasie kiedy ziemniaki będą stygły, przygotuj dip. Rukolę, szczypiorek i pietruszkę opłucz i posiekaj. Następnie wsyp do miseczki, dodaj twarożek oraz jogurt i zamieszaj. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Lekko przestudzone ziemniaki pokrój wzdłuż na ósemki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem skórką do dołu. Polej oliwą, posyp tymiankiem i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min. Gotowe łódeczki powinny być lekko złote. Podawaj ziemniaki z dipem od razu po wyciągnięciu ich z piekarnika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4