Przepisy Ziemniaczane koszyczki
Składniki
2 duże ziemniaki
8 pomidorków koktajlowych
1 jajko
200 g kulek z twarożku wiejskiego (bez śmietanki)
pęczek świeżych ziół
150 g wędzonego łososia
przyprawy: sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Starte ziemniaki wypłucz dobrze w zimnej wodzie i osusz na papierowym ręczniku.
2
Do miski wbij jajko i lekko rozbij widelcem. Wsyp ziemniaki, dopraw i wymieszaj.
3
Foremkę na babeczki wysmaruj olejem i wyłóż masą z tartych ziemniaków. Wstaw do nagrzanego do 190° piekarnika na 20–25 minut.
4
Posiekaj zioła i wymieszaj z twarożkiem. Dopraw solą i pieprzem. Łososia i pomidorki pokrój na małe kawałki.  
5
Upieczone koszyczki wypełnij twarożkiem. Na wierzch połóż kawałki łososia i plasterki pomidorków.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy