Zielony sorbet z papryką i awokado
Składniki
2 zielone papryki
1 duże albo 2 małe awokado
250 g szpinaku
sok z 1 dojrzałej limonki
100 ml soku jabłkowego 100%
przyprawy: sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1
Paprykę umyj i obierz cienko ze skórki. Wytnij i wyrzuć gniazda nasienne.
2
Paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Wyciśnij sok z limonki i dodaj do papryki.
3
Awokado wybierz ze skórki i dodaj do papryki. Całość zalej sokiem jabłkowym, dodaj szpinak i dokładnie zmiksuj malakserem. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.
4
Naczynie wstaw do zamrażalnika na kilka godzin. Co jakiś czas wyciągnij naczynie i zamieszaj sorbet widelcem. Przed podaniem posyp sorbet kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne