Przepisy Zielony sorbet z papryką i awokado

Składniki

2 zielone papryki

1 duże albo 2 małe awokado

250 g szpinaku

sok z 1 dojrzałej limonki

100 ml soku jabłkowego 100%

przyprawy: sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1

Paprykę umyj i obierz cienko ze skórki. Wytnij i wyrzuć gniazda nasienne.

2

Paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Wyciśnij sok z limonki i dodaj do papryki.

3

Awokado wybierz ze skórki i dodaj do papryki. Całość zalej sokiem jabłkowym, dodaj szpinak i dokładnie zmiksuj malakserem. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

4

Naczynie wstaw do zamrażalnika na kilka godzin. Co jakiś czas wyciągnij naczynie i zamieszaj sorbet widelcem. Przed podaniem posyp sorbet kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
40 min.
Desery
2 3 4