Przepisy Zielone naleśniki nadziewane rukolą

Składniki

Ciasto:

1 pęczek pietruszki

1/2 pęczka lubczyku

1 szkl. mleka

1 szkl. mąki

1/2 szkl. wody gazowanej

1 jajko

2 łyżki oliwy z oliwek

oliwa do polania naleśników

przyprawy: sól, pieprz

Nadzienie:

250 g sera ricotta

ok. 4 garście rukoli

Opis

Przygotuj ciasto: pęczek pietruszki i lubczyku zmiksuj razem z gazowaną wodą. Do miski wlej mleko i zmiksowane zioła. Wbij jajko, dodaj 2 łyżki oliwy oraz sól i pieprz do smaku. Składniki wymieszaj łyżką. Następnie wsypuj po trochu mąkę, ciągle mieszając, najlepiej ubijakiem. Ciasto przykryj i odstaw na 30 min. Patelnię posmaruj cienką warstwą oleju za pomocą nasączonego nim kawałka ręcznika papierowego. Przechylając patelnię na boki, tak aby ciasto pokryło całość powierzchni patelni, usmaż pierwszego naleśnika z obu stron na jasno złoty kolor. Kolejne możesz smażyć bez oleju ze względu na obecność oliwy w cieście.

Przygotuj nadzienie: ricottę rozdrobnij widelcem, posól i popieprz. Usmażone naleśniki posmaruj serem i posyp rukolą. Zawijaj naleśniki w rożki, a przy cieńszym końcu zepnij wykałaczką, aby się lepiej trzymały. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4