Przepisy Zielona zupa z gnocchi z semoliny

Składniki

1 szt. pora

3 szt. pasternaka

250 g liści szpinaku

500 ml bulionu

200 ml oleju

1 szt. pietruszki

1 szt. mielonego pieprzu białego

Gnocchi:

90 g mąki semoliny

1 szt. jajka

1 szczypta soli

Sposób przygotowania

1

Zupa: rozgrzej olej. Umyj warzywa, pokrój por i pasternak, a następnie wrzuć wszystko na patelnię. Dolej bulion (lub wodę), dodaj sól i pieprz. Gotuj wszystko przez około 15 minut. Następnie zdejmij z palnika, dodaj łodyżkę pietruszki, liście szpinaku i kiedy staną się miękkie, zmiksuj wszystko.

2

Gnocchi: w garnuszku zmieszaj mąkę z semoliny z jajkiem i solą. Jeśli mąka i jajka nie będą chciały się połączyć, dodaj małą ilość wody. Pozostaw to na około 5 minut. Z ciasta wykrawaj łyżką gnocchi i gotuj je w słonej wodzie. Przelej zupę na talerz, włóż do niej gnocchi i podaj gościom.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4