Zielona sałata z podsmażanym boczkiem i serem żółtym
Składniki
1 główka zielonej sałaty
20 g boczku parzonego
20 g sera żółtego
garść kiełków
Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 i ½  łyżki octu winnego
1 łyżeczka musztardy ostrej
½ cebuli
Opis

Przygotuj sos: drobno posiekaj cebulę, a następnie wymieszaj ją z octem, musztardą i oliwą. Sałatę porwij w palcach i wymieszaj z sosem. Boczek i ser żółty pokrój w kostkę. Podsmaż boczek (ok. 6 - 8 min), dodaj ser, a kiedy lekko się roztopi, posyp wszystko rozmarynem i zdejmij z ognia. Na talerzach układaj kolejno sałatę, kiełki i gorący boczek z serem. Podawaj natychmiast.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Zupy