Zielona sałata z bobem i boczkiem
Składniki
100 g bobu
100 g boczku wędzonego
8 liści sałaty masłowej
1 cebula
2 łyżeczki soku z cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Świeży bób dokładnie opłucz i wrzuć do gotującej się wody na 30 min, pod koniec gotowania posól. Sałatę umyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Boczek pokrój w paski i przesmaż na patelni na złoto, aby był chrupiący. Cebulę pokrój w kostkę i wymocz 15 min w zimnej wodzie, aby pozbyć się goryczki. Na sałacie poukładaj, bób, gorący boczek i posyp świeżą cebulą. Całość skrop cytryną i dopraw pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Przystawki
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery