Przepisy Zielona galaretka z awokado i łososiem

Składniki

12 płatów łososia wędzonego
½ l bulionu rybnego
łyżeczki żelatyny
3 garście rukoli
1 awokado
2 łyżki kaparów
Bulion rybny:
1 liść laurowy
1 ziele angielskie
1 cebula
1 marchew
¼ selera korzeniowego
½ pora
1 korzeń pietruszki
1 cytryna (sok z połowy cytryny)

Opis

Do garnka wlej pół litra wody, dodaj sól, ziarenka pieprzu, liść laurowy i obrane, umyte warzywa w całości. Gotuj ok. 30 min aż warzywa zmiękną. Następnie bulion przecedź.

Do drugiego garnka włóż filety łososia i zalej gorącym wywarem z warzyw. Wciśnij sok z cytryny i pozostaw rybę w wywarze ok. 5 godzin, tak aby smaki się przeszły, a łosoś zmienił barwę na jasną.

Po tym czasie wyjmij delikatnie filety łyżką cedzakową. Wywar przecedź i podgrzej na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach zimnego bulionu, aby spęczniała, po czym zalej gorącym, aby się rozpuściła. Wlej zawartość do pozostałego bulionu, wymieszaj, dodaj umytą rukolę i wszystko razem zmiksuj.

Półmisek lub mniejsze pojemniczki na galaretkę wyłóż plastrami łososia, pokrojonym w kostkę awokado, dodaj kapary. Tężejącym bulionem zalej łososia. Galaretkę pozostaw w zimnym miejscu do całkowitego stężenia. Udekoruj wędzonym PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososiem i podawaj skropione cytryną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8