Żeberka w sosie grzybowym
Składniki
800 g żeberek wieprzowych
2 cebule
50 g grzybów suszonych
2 łyżki mąki
50 ml oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Żeberka umyj i podziel na porcje. W garnku rozgrzej olej i smaż żeberka przez ok. 15 min z każdej strony. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dolej 500 ml wody. Dodaj suszone grzyby. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE żeberka przez 1 godz. 30 min. Pod koniec duszenia zagęść sos zawiesiną przygotowaną z mąki i wody.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Napoje